avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de vanzare-cumparare

Am si eu nevoie de cateva sfaturi. Firma mea a vandut in luna septembrie produse pentru care am primit 2 file CEC, dar au fost refuzate la plata. CEC-urile respective au fost investite cu titlu executoriu. Si acum urmeaza problema mea. Trebuie sa vand marfa la o firma si valoarea facturii este destul de ridicata. Firma respectiva a zis ca o sa-mi plateasca cu bilet la ordin. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa iau BO sau sa cer fila CEC? Daca inchei un contract de vanzare-cumparare ce clauze trebuiesc introduse? BO poate fi avalizat de catre administratorul firmei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana74 , utilizator 21:50, 4 Noiembrie 2007
In primul rand trebuie facuta o verificare a istoricului firmei respective la Centrala Incidentelor de Plati - mai ales daca suma este importanta si daca este prima afacere incheiata cu respectiva firma - intrucat asa s-ar afla informatii despre antecedenta fraudelor comise sau nu de catre partenerul de afaceri respectiv.
In functie de rezultat vei aprecia daca are sau nu rost sa inchei afacerea.

In ceea ce priveste ultima intrebare, raspunsul este afirmativ. BO poate fi (si chiar este indicat) sa fie avalizat de administratori, asociati.
Multumesc mult pentru sfaturi. Am verificat firma la CIP si a avut un incident minor de plata in 2005. Intre BO avalizat de administrator si fila CEC ce ma sfatuiti sa aleg? Cu fila CEC tocmai am patit-o. Am intrebat contabili, juristi si parerile au fost impartite.
"Intre BO avalizat de administrator si fila CEC ce ma sfatuiti sa aleg?"

BO avalizat de administrator.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare schimbare administrator la un srl Floppy75 Floppy75 Buna ziua, Am un client nou care doreste o cantitate foarte mare de produse. Pe site-ul onrc am vazut ca aceasta firma apare cu modificari inregistrate in ... (vezi toată discuția)
B.o. refuzat - solutii magyari magyari Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)
Diferente intre cec si bo in cazul neplatii creantei nc_neagu nc_neagu Lucrez intr-o companie de distributie care accepta la plata pe scara larga instrumente de plata (cec;BO).Stiu ,cel putin ,statistic vorbind ca cec-ul este mai ... (vezi toată discuția)