avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motiv de abandon?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motiv de abandon?

buna ziua ma numesc radu si am o problema sunt divortat de 7 lunii eu sunt in italia la munca iar fosta mea sotie este in romania si are in grija fiul nostru de 4 anii. de curand ma anuntat ca vrea sa pleci din tara ,iar copilul este in grija parintilor ei.
paote fi acesta un motiv de abandon
pot sa iau copilul de la ea?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:07, 3 Septembrie 2010
In principiu puteti lua minorul pentru ca aveti aceleasi drepturi ca si mama insa nu stiu cum veti putea proceda avand in vedere ca va trebuie acordul ei sa-l puteti scoate din tara.
Mai aveti varianta divortului si a solicitarii incredintarii minorului catre dvs.dar nu este simplu deloc avand in vedere varsta acestuia, iar in cazul in care v-ar fi incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila nu ati mai avea nevoie de acordul ei la iesirea din tara.
De abandon de familie eu spun ca nu poate fi vorba pentru ca mama poate pleca la lucru, poate trimite bani de acolo familiei ei, poate tine legatura cu acesta , deci trebuiesc alte conditii ca sa discutam de un abandon de familie-parasire, alungare sau lasare fara ajutor, suferinte fizice sau morale cauzate.
Am recitit si am observat ca ati spus ca sunteti divortati, situatia de mai sus putand fi aplicabila doar in varianta despartirii in fapt.
Daca mama are insa o hotarare de incredintare definitiva si irevocabila nu puteti lua copilul decat in situatia in care ati obtine dvs. o hotarare prin care sa va fie reincredintat minorul.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
tutela minorului a fost incredintata de catre instanta de judecata integral fostei sotii?
doar ca merge la munca,cum de altfel ati mers si dvs, nu inseamna ca-si abandoneaza copilul. poate o face pt a-i oferi copilului mai mult, poate nu se poate intretine cu ce castiga aici si nici copilul nu primeste cine stie ce pensie, nu stim.
daca dvs considerati ca va puteti ocupa mai mult de copil, ca-i puteti oferi conditii bune de trai, puteti face in instanta cerere de reincredintare minor.
daca minorul a fost incredintat mamei, nu-l puteti lua de la bunici pur si simplu, fara o hotarare jud

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)
Poate scoate copilul din tara? vasilescu victor vasilescu victor sunt divortat si in urma divortului copilul a fost incredintat mamei. mama copilului este cetatean moldovean cu drept de sedere in romania. are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Poate pleca cu copilul din tara? verys verys Sunt in divort cu sotia de 3 ani,in conditile in care ea locuieste in italia si fetita cu mine in Romania.In tot acest timp de copil m-am ocupat doar eu si ... (vezi toată discuția)