avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare condtionata admitere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare condtionata admitere

Buna ziua! Am o intrebare si eu, dupa admiterea cererii de eliberare condtionata de catre judecator, in cat timp iti da drumul din penitenciar?!
Cel mai recent răspuns: maariaa , utilizator 18:26, 3 Septembrie 2010
Dupa ce hotararea instantei ramane definitiva condamnatul va fi pus imediat in libertate.
Daca procurorul nu face recurs , in cate zile se elibereaza de la momentul admiterii cererii de eliberare?
tinand cont ca pentru procuror termenul este de 3 zile de la pronuntare nu se poate mai devreme de 3 zile de la pronuntare.
deci daca pronuntarea s-a dat vineri asta inseamna ca pana luni nu se poate face nimic.
eu mi-am mai pus intrebarea ce se intampla daca persoana privata de libertate ar da o declaratie de renuntare la dreptul sau de recurs asta inseamna ca dupa trecerea termenului pentru procuror solutia poate ramane definitiva si implicit punerea in libertate.
este posibil ca de la instanta si pana ajunge la locul de detinere sa se intarzie din varii motive fapt pentru care pronuntarea daca se da vineri si ajunge la penitenciar luni inseamna ca in loc sa se libereze miercuri se libereaza vineri sau mai rau functie de cum socotesc instantele respective cand expira termenul de recurs ar putea sa mai stea pana luni adica la 10 zile de la pronuntare.
sunt mai multe practici la nivel national.
oricum nu locul de detinere dispune cand se pune o persoana in libertate prin liberare conditionata ci face acest lucru in momentul in care primeste adresa de la judecatorie ca sentinta prin care s-a admis liberarea conditionata a ramas definitiva.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate pleca din penitenciar dupa ce a fost liberat conditionat? elenaelenad elenaelenad buna ziua.sotul a fost eliberat ieri conditionat de catre instanta.cand poate pleca k de acolo din penit nu i se spune nmc. (vezi toată discuția)
Liberare conditionata emilianastasa emilianastasa daca a fost admis de comisia de propuneri si eliberari din penitenciar, a fost admisa cerea si in judecatorie dupa cat timp este eliberat din penitenciar? ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata LMR LMR Buna ziua!Am ai eu intrebare..Tatalui meu i s-a aprobat luni 1.02.2016 cererea de admitere elberare conditionata,au trecut cele trei zile despre care se putea ... (vezi toată discuția)