Cum pot recupera prejudiciul cauzat in scopul demonstrarii nevinovatiei mele de neimplicare sub nicio forma intr-un dosar penal de fals si uz de fals daca politia a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni administrative ? Care este diferenta intre sanctiune administrativa si amenda penala ?
Am primit adresa de la politie ca sa facut propunere catre politist pentru scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni administrative . Sunt parte vatamata si civila intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de finantare europeana. Instanta de judecata a stabilit vinovatia cuiva pentru infractiunile de fas, uz de fals sub semnatura privata intr-un proiect de finantare la Mininisterul Mediului , falsificand semnaturile a tuturor persoanelor implicate in proiect fara voia lor si neavand cunostinta de acest proiect.
Mentionez ca instanta , respectiv judecatorul a dispus inceperea urmaririi penale in urma contestatatiei de NUP date de parchet
Ce pot face sa-mi recuperez prejudiciul cauzat ( facturi, cheltuieli avocat )?