avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in strainatate se poate trece in carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in strainatate se poate trece in carte de munca

buna ziua ma numesc stratila monica si am o intrebare am lucrat o perioada 4 luni in franta cu contract de munca legal si asd dori sa stiu daca perioada lucrata in franta in romania se considera vechime da ca se trece in cartea de munca pentru calculul pensiei si ce acte trebuie sa cer de la angajatorul francez mentionez ca in acest an am dreptul la pensie si as aveea nevie in calculul pensiei de sumele un pic mai mari de la locul de munca din franta
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 4 Septembrie 2010
Perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.
De asemenea, trebuie sa obtineti si formularul E 207 RO - Certificat privind cariera de asigurat, care indica date despre perioadele de activitate desfăşurate pe teritoriul statelor membre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in strainatate simona3 simona3 Buna ziua, As dori sa aflu cum se poate face dovada faptului ca ai muncit in strainatate ( Italia), in ultimii ani.Precizez ca nu imi trebuie aceasta ... (vezi toată discuția)
Vechime din franta Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am lucrat in Franta 12 luni cu acte legale, angajat. Pot beneficia aici in tara de vechimea respectiva in calculul pensiei/vechimii ? Ce ... (vezi toată discuția)
Vechimea din strainatate grecia dymytry dymytry ce pasi trebuie sa urmez si de unde as putea sa incep pentru a avea dovada anilor lucrati in strainatate (am nevoie pentru sporul de vechime la locul de munca ... (vezi toată discuția)