avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... executarea
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

executarea

sunt mai protejat daca nu mai achit un credit de nevoi personale???
procedura de executare presupune doar poprirea pe salariu in valoare de 30%?
am inteles ca procedura de executare pesupune printre altele si avantaje: -transformarea creditului restant din valuta in lei;
- achitarea doar a sumei restatnte, nu si a dobanzilor aferente scadentárului de la banca.
daca m-aqm facut inteles,. astept raspuns
Cel mai recent răspuns: desucheata , utilizator 20:42, 6 Septembrie 2010
Da, va poate executa de minune (poprirea este doar o modalitate de executare silita; alta modalitate de executare este cea imobiliara).
Surpriza eset ca nu dvs. hotarati care tip de executare se va aplica si cand, ci banca decide...
Sulta si 1/3 din salariu sunt bune va varianta, dar numai panas eva gasi in patrimoniul dvs. ceva mai ... consistent.
Institutia bancara cu pricina, chiar daca nu este un creditor ipotecar (nu are instituita o garantie reala asupra unui imobil) este insa un creditor chirografar. Aceasta inseamna ca are un drept de gaj general asupra intregului dvs. patrimoniu, pana la nivelul creantei pe care o detine.
va multumesc!
am inteles.....nu este cea mai buna solutie......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat alinra alinra Am un credit de 22.000 CHF,in acest moment am ajuns la 18500 CHF prin achitarea ratelor.Am beneficiat de 2 reesalonari,am vrut sa fac a3-a reesalonare dar rata ... (vezi toată discuția)
Executare silita boby_bt boby_bt Buna ziua, am contractat un credit. Nu mai am acelasi loc de munca, dar banca nu vrea ...sau nu poate ....sa-mi aprobe o reesalonare prin care sa-mi deschida ... (vezi toată discuția)
Probleme banca! dellya dellya Acum 5 ani am luat niste produse de la altex in val de 23mil si plata prin card Euroline (cu dobanda trebuia sa rambursez 43mil).La cateva luni de la luarea ... (vezi toată discuția)