avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reconstituire carte de munca-Bucuresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reconstituire carte de munca-Bucuresti

Buna ziua.Sotul meu a murit si ca sa fac pensie pentru copii imi trebuie cartea lui de munca,dar n-o mai gasesc. Ca sa obtin adeverintele imi trebuie timp sa alerg si eu nu am pentru ca am grija de 2 copii mici,unul de 2 ani si altul de 9 luni.As vrea sa angajez un avocat sa faca lucrul asta pentru mine,ma puteti ajuta,sa-mi recomandati pe cineva?Mentionez ca as vrea sa rezolv treaba asta in cateva zile,e vorba de 5 firme la care a lucrat sotul meu.
Va multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 5 Septembrie 2010
In cateva zile nu se poate rezolva aceasta problema ... daca firmele sunt din Bucuresti se poate face adresa catre ITM Bucuresti, prin care le solicitati sa va elibereze adeverinte de vechime pentru perioadele lucrate.
Cererea dvs va fi solutionata, potrivit legii , in 30 de zile de la data inregistrarii.

De altfel, daca carnetul de munca nu-l gasiti trebuie urmata procedura prevazuta de Decretul nr.92/1976 cu privire la declararea pierderii.
1. Pentru perioada de dupa 01.04.2001 nu aveti nevoie sa reconstituiti carnetul de munca deoarece stagiile de cotizare sunt evidentiate la Casa de Pensii pe baza declatatiilor nominale lunare transmise de angajatori.
2. Va ramane deci numai perioada pana la 31.03.2001 de reconstituit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca mioarapetre mioarapetre in perioada oct 2008-dec 2009 am lucrat ca si agent comercial la o firma de distributie in Bucuresti. La incetarea activitatii am solicitat cartea de munca si ... (vezi toată discuția)
Pierdere carte de munca Ioan HERMENEANU Ioan HERMENEANU care sant pasi pentru a face reconstituirea ei (vezi toată discuția)
Rectificare inscriere in carnetul de munca Nanuta Nanuta Buna ziua, neclaritatea mea este urmatoarea: cum se procedeaza pentru rectificarea inscrierii efectuate in carnetul de munca, referitor la perioada ... (vezi toată discuția)