Salutare,
Vreau sa cumpar un teren extravilan. Problema este ca titlul de proprietate nu corespunde cu evidentele primariei despre posesorul terenului respectiv. Situatia sta cam asa: au fost mai multi frati care in momentul eliberarii titlului de proprietate l-au trimis pe unul din ei sa ceara acest titlu pe numele lui, urmand ca apoi sa se inteleaga intre ei. E vorba de un titlu de proprietate cu mai multe parcele, iar cel cu care am vorbit eu sa vanda se considera proprietar asupra uneia din ele. Primaria poate sa ii elibereze certificatul necesar, pentru ca el apare ca proprietar in registrul primariei.
Terenul nu este cadastrat si nici intabulat. Din cate am inteles, se poate masura terenul si apoi pe baza anexelor 5 si 6 (nu prea imi e clar ce e cu ele) se poate dispune intabularea pe numele fratelui care nu apare in titlu si contractul de vanzare cumparare catre mine.
Ce se intampla in acest caz cu titlul de proprietate? Care sunt riscurile pe care mi le asum in acest fel? Daca as opta sa fac contractul de vanzare cumparare cu cel din titlu (cu care insa nu ma inteleg la pret), atunci apare o contradictie pe partea cealalta, pentru ca primaria nu il are pe el in evidenta.....
Ce ma sfatuiti sa fac in acest sens?
Multumesc.
fratii intai sa rezolve problema intre ei, respectiv cel care are titlu sa dea si celui in cauza titlu valabil de proprietate si apoi sa cumperi si tu, cel mai sigur asa....anexa 5 si 6 sunt anexele din cartea funciara...in cazul nostru carte funciara are doar proprietarul pe intreg terenul :d