avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sunt nepoata de fiica predecedata. Bunicii a avut 3 copii, iar acum eu as dori sa mostenesc partea care imi revine. Mentionez ca toate titlurile de proprietate ale defunctilor (teren agricol) si cele de deces sunt la rudele mele care nu doresc dezbaterea mostenirii (prefera sa imparta totul la 2 neoficial). Cum sa procedez ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:17, 6 Septembrie 2010
Cerere de chemare in judecata pentru partaj. Aveti dreptul la 1/3 din averea ramasa de la bunici. Taxa de timbru este de 50 lei pentru stabilrea calitatii de mostenitor si cate 3% din valoarea bunurilor care compun masa succesorala pentru stabilrea compunerii acesteia si partaj.
buna ziua.
problema dvs se poate rezolva doar pe cale judecatoreasca.
in ce an a decedat bunica dvs?
dar mama?
Multumesc pentru raspunsurile prompte
Bunica a decedat in acest an, iar mama cu 8 ani in urma. Eu am facut o declaratie de acceptare a succesiunii dupa bunica.
Chemarea in judecata pentru partaj se poate face in orice localitate sau trebuie sa fie in localitatea de domiciliu a bunicii ?
este competenta instanta de la ultimul domiciliu al defunctului.
buna ziua.
va trebui sa investiti instanta de judecata cu actiunea avand ca obiect partajul succesoral si iesirea din indiviziune.
taxa de timbru este de 3% pentru fiecare capat de cerere , iar instanta competenta este judecatoria din raza ultimului domiciliu al defunctei bunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pe cale judecatoreasca Catalin_Ionescu10 Catalin_Ionescu10 Buna ziua, Din 2013 incerc sa rezolv problema unei mostenire ramasa dupa urma unchiului meu.Vreau sa precizez ca eu m-am ocupat de acte si nu eu sunt ... (vezi toată discuția)
Imobil achizitionat inaintea casatoriei adi_2010 adi_2010 Caz concret: Inaintea casatoriei, sotia dobandeste prin act de vanzare-cumparare cu parintii ei pentru un apartament (apartament proprietatea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune marius61 marius61 Buna ziua In urma cu o luna bunica mea a decedat, mostenitori fiind mama si sora ei. As avea de pus cateva interebari. 1-Ce acte trebuiesc pentru succesiune ... (vezi toată discuția)