avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SPOR VECHIME VS SPOR FIDELITATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SPOR VECHIME VS SPOR FIDELITATE

Poate ma lamuresate si pe mine cineva care este diferenta dintre sporul de vechime si cel de fidelitate ?
Personal consider ca sporul de vechime este cel acordat lucratorilor angajati la stat , in schimb ce sporul de fidelitate este acelasi , dar la privat , si tine cont , cum este si normal , numai de vechimea pe care o ai in acea companie privata .
De aceea sunt surprins ca unii salariati ai statului aveau si spor de vechime si de fidelitate .
Gresesc ?
Cel mai recent răspuns: daponte stefan , utilizator 09:13, 7 Septembrie 2010
Sporul de vechime se acorda pentru toata vechimea in munca (din toate institutiile) iar cel de fidelitate doar pentru timpul lucrat intr-o singura unitate...
Si companiile private au vreo obligatie , morala chiar , de a acorda spor de vechime pentru cineva care a lucrat la concurenta ?
~ Conținut șters la cerere ~
Si cu toate acestea , este normal ca un salariat sa primeasca si spor de fidelitate si spor de vechime , cu atat mai mult cei de la stat ?
Sau patronul sa plateasca spor de vechime celui ce a lucrat pentru alta companie ?
In celelalte economii europene exista aceste doua forme ? SI cumulate ?
La un moment dat acestea se suprapun ; adica daca lucrez intr-o companie zece ani , se calculeaza vechimea pentr acei zece ani plus ce aveam inainte , sa zicem cinci , se acorda spor de vechime pentru cincisprezece ani , dar pentru cei zece se acorda si spor de fidelitate ?
Nu mi se pare normal !
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Informatii referitoare la sporuri vechime adriana vasile adriana vasile Bunã ziua, Ma îndrept catre dumneavoastrã dorind sa aflu anumite informatii: am fost angajat la o institutie de stat (Teatrul Tony Bulandra ... (vezi toată discuția)
Spor fidelitate inclus in salariul de baza IORDANA IORDANA Anterior aplicarii Legii 330/2009, angajatii unei institutii publice locale, conform prevederilor CCM, au beneficiat de spor fidelitate \"care constituie baza ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime marina.dinu marina.dinu Va rog frumos, cine stie, spuneti-mi daca urmatoarea interpretare este corecta: \"daca nu s-a stabilit initial, in contractul individual de munca, sporul de ... (vezi toată discuția)