avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog sa-mi raspundeti si mie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog sa-mi raspundeti si mie

va rog sa-mi raspundeti si mie ,m-am angajat pe data 23.08.2010 iar pe data de 01.09.2010 era zi de salariu in perioada asta am lucrat 6 zile a cite 8 h pe zi si a 7 zi de la ora 8 dimineata pina la 1 noaptea -zi de inventar ieri cind am cerut salariul mi-sa spus ca am fost in perioada de proba si de abea de la data de 01.09 sint angajata adica am fost o saptamana de proba ce pot sa fac in cazul acesta nesemnd nici un contract pe perioada determinata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 6 Septembrie 2010
nu puteti sa faceti nimic, poate o sesizare la ITM.macar acum ati semnat contractul de munca?trebuia sa-l semnati cu o zi inainte de a incepe activitatea cu o zi!asa prevede legea mai nou!
Pe durata perioadei de probă salariatul se bucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă. aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.

Daca nu ati semnat niciun c.i.m., va trebui sa dovediti ca in perioada 23.08.2010 - 01.09.2010 ati lucrat la acel angajator. In acest sens, art.16 alin.2 C.mun. dispune ca, în situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă - inscrisuri, martori, prezumtii etc.
Codul muncii
Art. 16 alin ((2)
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.

Art. 31 alin (5)
Pe durata perioadei de probă salariatul se bucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.
in magazinul in care lucrez sunt camere de filmat care si inregistreaza .sefa mea este persoana publica si am inteles ca nu e prima oara cand face asa ea nedand bani nici pe preaviz ,zicand ca au iesit lipsa la inventar si tot la ea in magazin se vand produse expirate
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
stefan_constanta, utilizator
De nu depuneti sesizari la ITM, ANPC ?

Alte discuții în legătură

Contract de munca carmencj carmencj Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva :daca firma la care am lucrat m-a dat in somaj iar dupa 4 luni m-a reangajat dar pe o perioada limitata ce expira ... (vezi toată discuția)
Contact de munca fals armaghedon armaghedon Buna seara, Vreau sa va intreb si eu ceva. Mam intors la servici dupa c.i.c la fosta firma care intre timp sia schimbat denumirea. Patroana mia facut ... (vezi toată discuția)
Conflict cu cim lise lise Buna seara.Din data de 16-11-2008am lucrat la un magazin ca vanzatoare.Iar din data de 12-01-2010 am fost trimisa in concediul fara salar pana in data de ... (vezi toată discuția)