avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contact de munca fals
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contact de munca fals

Buna seara,

Vreau sa va intreb si eu ceva. Mam intors la servici dupa c.i.c la fosta firma care intre timp sia schimbat denumirea. Patroana mia facut c.i.m cu data cind am venit la servici (08.12.2008) insa nu mi la adus inregistrat la fortele de munca.Am fost eu personal la fortele de munca si vazind ca nu este nici un c.m inregistrat iam cerut explicatii. Ea mia spus ca o sal inregistreze insa cind mi la adus era de fapt inregistrat cu o luna mai tirziu decit data angajerii. As dori sa stiu daca se poate face ceva pe cale legala sa nu am intrerupere in cartea de munca. Am uitat sa mentionez contractul adus de ea nu este semnat de mine

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
armaghedon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 19 Ianuarie 2009
Puteti solicita inregistrarea ca vechime in munca a perioadei lucrate mai intit prin notificarea angajatorului, iar in caz de refuz prin actiune in justritie.
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Chiar dacă între părţi nu s-a întocmit un înscris privitor la contractul individual de muncă încheiat, reclamantului i se cuvin drepturi salariale pentru perioada lucrată, acesta făcând dovada prestării prin orice alt mijloc de proba.

Pentru savarsirea infractiunii de fals si uz de fals (falsificarea semnaturii), puteti depune o plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi se da contractul de munca armaghedon armaghedon Buna ziua, Sotia a revenit la servici din concediu de crestere al copilului, 7 decebrie 2008 a facut copilul 2 ani 8 dec 2008 a fost la servici, insa ... (vezi toată discuția)
Juritic gabi1111 gabi1111 buna ziua sunt o femie care a ajutat un barbat (prieten intim) cu bani iam luat si masina dupa ceva timp aceea persoana sia gasit o alta doamna si cind ... (vezi toată discuția)
Modificare partiala sau totala act - intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii comerciantu comerciantu daca cineva modifica partial sau total un act pentru a se sustrage urmariri penale se considera fals in acte? fals sub semnatura privata? sau ? ce ... (vezi toată discuția)