avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lipsa certificat de casatorie la introducere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lipsa certificat de casatorie la introducere divort

Buna,
daca poate sa imi spuna cineva daca la introducerea cererii de divort
daca lipseste certificatul de casatorie (este retinut de celalalt sot) se primeste cererea de catre judecator?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:43, 6 Septembrie 2010
Da. In lipsa certificatului de casatorie, instanta solicita emiterea unei copii certificate de catre ofiterul starii civile.
Dealtfel, acest lucru il puteti face si Dvs...
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
ContSters44758, utilizator
buna seara.
dupa cum vi s-a spus mergeti si scoateti un duplicat, si ulterior promovati actiunea.
va solicita duplicat de la starea civila si tot va introduce actiune de divort.
Oricare dintre soti poate solicita Serviciului de stare civila eliberarea unui duplicat al certificatului de casatorie daca a ramas fara el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema actiune divort mirceabatranu mirceabatranu buna seara, doresc sa deschid actiune divort,dar sotia refuza sa-mi dea actele necesare.Am parasit domiciliul in urma cu o luna.Impreuna avem un baietel de un ... (vezi toată discuția)
Re-eliberare acte de identitate Vivian Ingrid Vivian Ingrid Buna seara! Sotul meu mi-a luat certificatul de casatorie, certificatul de nastere al fiicei noastre minore si cartea de identitate pentru a nu putea ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de casatorie popelena1 popelena1 In urma unui divort cum as putea intra in posesia duplicatului certificatului de casatorie. Fostul sot refuza sa imi dea originalul. (vezi toată discuția)