Buna ziua
Pentru ca a trecut mai bine de un an de la concediere (art.65 din Legea 53/2003), in Instanta, pe langa solicitarea drepturilor banesti, a salariului compensator si al celui de al 13-lea salariu, mai pot cere daune materiale, asta asa, pentru ca ne ignora, ne umilesc nerespectant CCMUN?
Celor ramasi in functie li s-au acordat al 13-lea salariu in iunie- iulie 2010 pentru 2009, si culmea...stimulente (bani). Legea 330 e de partea lor? Pot ei sa dea acest salariu doar unora si altora nu?
Multumesc
Eu stiu ca Legea 330 se aplica tuturor bugetarilor, dar eram curioasa sa aflu daca ea stipuleaza ca se poate acorda cel de-a 13 lea salariu, asa, in transe dupa bunul plac al primarului. Nu era normal sa se acorde tuturor in aceeasi perioada a anului, sau sa se fi dat mai intai celor disponibilizati anul trecut, ca doar avem somaj, deci un venit inferior celor angajati.?
Legat de salariul compensator, eu stiam ca se poate cere in termen de 3 ani. S-a schimbat ceva?
Legea nr.330 /2009 prevede ca , plata premiului anual se va face pentru intregul personal salarizat potrivit prezentei legi, incepand cu luna ianuarie a anului urmator perioadei pentru care se acorda premiul.
Cel de-al 13 salariu nu se acorda sau se poate reduce in cazul persoanelor care in cursul anului au desfasurat activitati profesionale nesatisfacatoare ori au savarsit abateri pentru care au fost sanctionate disciplinar.
Cel de-al 13-le salariu NU s-a acordat nici unei persoane disponibilizate. Toti am incetat activitatea conform art.65 din Legea 53/2003, deci nu se pune problema unei activitati nesatisfacatoare ori savarsirea unor abateri. Aici nu e vorba doar de mine, ci de zeci de angajati ai primariei sau institutii subordonate care au fost disponibilizati in 2009. Iar daca motivul neacordarii acestui salariu ar fi fost lipsa banilor de la Buget sau din surse proprii,de ce s-au acordat celorlalti stimulente?
Concluzia:bani sunt.
Doream sa subliniez ca acest salariu s-a acordat diferentiat, dupa bunul plac al primarului.
Multumesc.