avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Denuntare contract + depagubiri in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Denuntare contract + depagubiri in insolventa

Buna ziua,

M-ar interesa un raspuns la o situatie legata de insolventa. Sunt creditor la o firma aflata in insolventa, in cadrul unui contract de inchiriere in derulare. Administratorul judiciar mi-a trimis o notificare de denuntare unilaterala a contractului de inchiriere. Conform contractului, in caz de denuntare unilaterala de catre debitoare, am dreptul la despagubiri stabilite printr-o clauza penala la o suma de bani. Administratorul judiciar nu recunoaste suma de bani ca despagubire si nu doreste sa efectueze plata ei.
Intrebarea mea ar fi ce modalitati am pentru recunoasterea si plata despagubirii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: neagogu , utilizator 14:39, 7 Septembrie 2010
sa va inscrieti la masa credala cu suma datorata ca despagubire conform clauzei penale.. asta e cea mai simpla varianta..
trebuie sa faceti cerere de inscriere pe tabelul creditorilor cu acea creanta, o inregistrati la instanta si daca administratorul nu va trece in tabel faceti contestatie la tabelul de creante, in 10 zile de la afisarea tabelului
avocatPetre a scris:

sa va inscrieti la masa credala cu suma datorata ca despagubire conform clauzei penale.. asta e cea mai simpla varianta..


Mentionez ca la momentul la care administratorul judiciar a facut denuntarea contractului, eram deja inscrisi la masa credala cu creantele anterioare deschiderii procedurii. In prezent exista deja un tablou definitiv al creditorilor si este votat un Plan de reorganizare. Situatia cu denuntarea contractului a aparut ulterior Planului.
Pot face o cerere in cadrul procedurii si ce regim ar avea ea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)