avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua,

Din februarie anul curent sunt in concediu de crestere copil cu contractul suspendat. Firma a angajat in locul meu o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata (desi din ce stiu eu nu prea aveau voie legal sa faca asta, nu?)

In contractul meu de munca scria ca, in cazul in care imi dau demisia, trebuie sa dau un preaviz de 1 luna de zile.
Avand in vedere ca eu am contractul suspendat si ei au deja pe cineva in locul meu cu contract pe perioada nedeterminata, daca imi dau demisia (pentru ca doresc sa imi schimb locul de munca) mai trebuie sa dau preaviz?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
dwinter, utilizator
Cel mai recent răspuns: dwinter , utilizator 12:58, 8 Septembrie 2010
1. 30 zile calendaristice este termenul maxim de preaviz pt. functii de conducere (art. 79 alin 4) C. muncii . Este si cazul d-voastra?
Demisia verbala sau tacita este imposibila !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Sorin Farcas, Consilier juridic
Pozitia mea in firma este destul de importanta, dar nu am functie de conducere si cu toate astea mi-au scris in contract o perioada de preaviz de 30 de zile. Sunt obligata sa dau preaviz?
Daca functia nu este una de conducere ci de executie, preavizul nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice.
Din moment ce au prevazut ca si clauza in contract inseamna ca este o functie de conducere sau este o clauza abuziva.
Dar tot nu am inteles !?
D-voastra va-ti dat demisia?
1. De ce doriti sa demisionati? De ce nu faceti o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii)?
2. Mai intai ar fi nevoie de incetarea suspendarii CIM si apoi incetarea acestuia.
2. Daca a angajat pe cineva in locul dvs., cu CIM pe perioada nedeterminata, este problema angajatorului, el a incalcat legea, nu dvs.
3. Ati gasit un alt loc de munca si doriti sa renuntati la CCC?
4. Daca doriti un raspuns corect trebuie sa spuneti si dvs. cat mai multe amanunte.
Nu mi-am dat demisia, dar acum imi caut un alt loc de munca pentru ca nu doresc sa ma intorc la firma unde am lucrat pana sa intru in concediu de crestere copil. Este o mare posibilitate sa imi gasesc in curand alt loc de munca si va trebui sa imi dau demisia. Totusi, avand contractul suspendat, mai e cazul sa imi dau demisia? Ei au angajat pe altcineva in locul meu pe perioada nedeterminata (desi din ce stiu eu nu ar fi fost legal sa faca asa).

Alte discuții în legătură

Cum se demisioneaza,dupa cresterea copilului[3ani]? botos ilona botos ilona buna seara,am fost pe ingrijire copil 3 ani,dupa maternitate,iar la sfirsitul lunii ar trebui sa ma intorc la firma care sunt angajata..dar nu doresc acest ... (vezi toată discuția)
Demisie danik28 danik28 sunt angajata la un birou notarial (secretara), intentionez sa-mi dau demisia incepand cu data de 01 septembrie, intrucat voi pleca din tara impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz argox argox buna ziua, sunt angajat cu cmi pe durata determinata si am anuntat sapt.trecuta ca vreau sa-mi dau demisia. Mi-au spus ca sunt obligat sa raman inca 15 zile, ... (vezi toată discuția)