avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar si OG 58/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar si OG 58/2010

Buna ziua .Am revenit cu aceeasi intrebare pe care am mai pus o si ieri,insa nu am primit un raspuns care sa ma linisteasca.
INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA:

Un pensionar pe caz de boala gr III care isi complecteaza veniturile prestind o activitate de liber profesionist, obtinind venituri ocazionale,inregistrat la Admin.Financiara ca platitor de impozit in sistem real ESTE sau NU ESTE OBLIGAT sa depuna declaratii si sa plateasca pt somaj ,pensii,sanatate -in luna in care realizeaza venit sau lunar ?-EL FIIND PENSIONAR.-deci asigurat odata .
Cel mai recent răspuns: marianavatany@yahoo.com , utilizator 01:00, 12 Septembrie 2010
Tocmai acesta este si considerentul pentru care eu am spus pe forum in mai lute randuri ca este suficient sa platim doar impozit in acest sens, asigurarea sociala, in caz de nevoie, nu se va deconta de 2 ori.

Parerea mea, ca avocat este ca este suficient sa platiti doar impozitul =D>
desi multi nu sunt de acord :P
Multumesc mult pt raspuns si impartasesc parerea D-voastra,unde pot gasi insa justificarea legala pt parerile noastre.
Tocmai de aceea parerile nu au nici o valoare juridica. Vai de clientii dumneavoastra av andra. =D>

Pentru @marianavatany
Trebuie sa platiti contributia la sanatate, conform legii 95/2006( Art 257)
Si binenteles impozitul pe venit conform CF.
Multumesc pt raspuns,Sanatatea o plateam conf.declaratiei estimative,apoi regularizam anual,doream sa stiu daca se depun lunar sau numai cind am venituri relizate declaratiile in baza og 58/2010 , avind venituri ocazionale ,iar pt pensii si somaj nu le vedeam sensul,doarece pensionara fiind am considerat eu ca sint asigurata,dar nu mai stii cu legile astea noi.
Pensionarii pentru limita de varsta cu certitudine nu platesc contributia pentru asigurari sociale (pensii). Probabil, nici pentru somaj.

Alte discuții în legătură

Pfa pensionar contributii Nicoletamaria Nicoletamaria Tatal meu este pensionar si are un PFA deschis, comert. Pana acum platea impozit 16% la diferenta dintre venituri si cheltuieli. Acum plateste si ... (vezi toată discuția)
Pensionari exceptati de la aplicarea oug 58/2010 adita74 adita74 Buna ziua. Pensionarii cu pensie anticipata sau anticipata partiala au obligatia platii impozitului pe venit asupra veniturilor obtinute din activitati ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor de contributii sociale gabihob gabihob Un expert contabil este angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata pe post de economist la o societate comerciala. In afara orelor de program ... (vezi toată discuția)