avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare urgenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare urgenta

Bunicii mei au intocmit cu multi ani in urma, un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru parintii mei, unchiul meu si sotia acestuia( total 4 intretinatori).
Acum , doresc sa schimb acest contract in altul , la fel , dar la intretinatori sa fie parintii mei , eu si sotia mea, in locul unchiului meu si sotiei acestuia sa fie familia mea.
Mentionez ca unchiul meu si sotia acestuia sunt de acord cu renuntarea la intretinerea bunicilor mei.

Ce expertiza trebuie facuta in cazul cand bunicii mei( au 90 de ani si din pdv al meu sunt sanatosi)?
Se cere expertiza si pentru unchiul meu si sotia lui, daca acestia din urma renunta de buna voie( au in jur de 65 ani fiecare)?
Expertiza se face la IML sau si la alti psihiatrii?
Dupa decesul bunicilor , casa , va devenii, in mod automat parintilor mei si familiei mele( eu si sotiei).Se poate ataca noul contract de vanzare cumparare ?
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:08, 20 Noiembrie 2007
#-o trebuie o adeverinta ca sunt in deplinatatea facult. mentale. depinde de ei ce vor sa faca.
Ar putea fi mai simplu (fara implicarea bunicilor) ... Depinde de contractul de intretinere... Se prevad acolo cotele parti in care bunicii au transmis nuda proprietate catre parinti pe de o parte si unchi pe de alta?
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2007
romascanu, moderator
da ,se prevede cate 1/4 pentru fiecare intretinator, asa a fost facut contractul.
pot sa fac si fara expertiza medicala , dar in primul rand nici un notar ( din cate stiu eu) nu mai accepta fara expertiza si in al 2-lea rand sa fiu eu linistit ca nu se ataca actul de catre nici o ruda.
mai astept si alte pareri
Unchiul si sotia acestuia pot transmite nuda proprietate catre parintii tai (sau catre tine si sotia ta)
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2007
romascanu, moderator
e corect, exact asta vreu sa fie transformata.
1/4 a unchilui si 1/4 a sotiei acestuia sa fie transformata mie si sotiei mele, dar vreau sa se faca cat mai legal si pe cat posibil fara a fi atacat actul de orice ruda.
in cazul acesta trebuie schimbat vechiul contract in unul nou , cu acordul celor 6 intretinatori ( vechi) , etc...

Alte discuții în legătură

Testament atacabil dragos79 dragos79 Va rog daca ma puteti lamuri si pe mine: am o matusa care vrea sa-mi lase prin testament apartamentul. Nu are copii, iar sotul este decedat. Singurele rude ar ... (vezi toată discuția)
Pot ataca contractul de intretinere? pascal8 pascal8 Buna ziua, Bunicul meu fiind la o varsta foarte inaintata impreuna cu tatal meu, care are probleme de discernamant (alcoolism cronic, epilepsie) au semnat un ... (vezi toată discuția)
Atacare contract de vanzare-cumparare laura.avanu laura.avanu Bunicii mei (bunicul are 84 ani, bunica 76) vor sa imi faca contract de vanzare -cumparare pentru curtea si casa unde stau, cu o anumita suma stipulata in ... (vezi toată discuția)