avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu o parere.sunt casatorita de 6 ani, am un copil de 3 ani si divortez acum.problema mea este ca avem un apartament cumparat de parintii mei pe numele amandorura. in actele de vanzare cumparare exista o clauza in care se specifica clar ca mama mea este procurator de fonduri.
avocatii mei sustin ca-l vom imparti in mod egal, in ciuda clauzei. notarul sustine ca aceasta clauza ar trebui sa ma projeteze pe mine, se considera ca si donatie, ca-l putem actiona in justitie, fara sa facem partaj.
mi-ar fi de mare ajutor o alta parere! chiar nu exista nici o posibilitate sa trecem casa pe numele copilului (repet, este minor)?

si care ar fi cea mai buna metoda de a nu-i da sotului meu nimic, avand in vedere ca nu a contribuit financiar la achtizitionarea casei?

va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:26, 10 Septembrie 2010
din pacate apartamentul este bun comun si se imparte jumatate.
De ce nu va mutati dvs in apartament cu minorul si sa asteptati ca domnul sa plateasca taxa de 3% si sa decida instanta !
Eu personal asta as face!Este foarte clar ca vrea sa va sicaneze si sa cedati!
va multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru raspunsurile dumneavoastra.

nu-mi este greu sa ma mut in apartament cu copilul. dar fostul sot nu are suficient bun simt sa plece si sa astepte sa primeasca ce i se cuvine prin lege.el se muta acolo si nu pleaca pana ce instanta decide altceva. nu-l "deranjeaza" (citez) sa locuiasca cu noi.
va dati seama ca nu vad sensul de a sta in aceeasi casa cu fostul sot, cand am alta alternativa. de aceea va intrebam daca exista vreo varianta sa-l impiedic sa locuiasca acolo pana la definitivarea partajului.este extrem de frustrant sa stii ca un om pentru care nu mai nimic locuieste in casa cumparata de parintii tai, se foloseste de bunurile cumparate de parintii tai etc. ba mai mult, sa mai aduca si "prietene"... :-(

va multumesc pentru rabdare si nu numai.
Margareta Stanciu a scris:

De ce nu va mutati dvs in apartament cu minorul si sa asteptati ca domnul sa plateasca taxa de 3% si sa decida instanta !
Eu personal asta as face!Este foarte clar ca vrea sa va sicaneze si sa cedati!

Doamna avocat are dreptate si eu as face la fel.Si eu sunt intr-o situatie oarecum asemanatoare.Luati bunica si mutati-va imediat in apartament.Cel putin o perioada si asa vedeti cum reactioneaza sotul. Dvs. stati si asteptati sa faca el acest prim pas?Nu mai stati pe ganduri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)
Apartament pentru copil minor FloareaStancilor FloareaStancilor Apartament copil minor Se poate cumpăra un apartament pe numele copilului minor? Părinții își pot face buletin la acea adresă? (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar un apartament dar sotul sa nu aiba niki un drept asupra lui elaela elaela buna dimineazza!as avea o intrebare:sunt casatorita legitim si vreau sa cumpar un apartament pe numele baiatului in varsta de 4 ani si o luna.se poate?sau ... (vezi toată discuția)