avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aplicarea legii 175/16 iul 2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aplicarea legii 175/16 iul 2010

buna ziua!
va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am
mama mea vrea sa-mi faca acte de vanzare-cumparare pe un apartament, la care am achitat toata datoria la asociatia de locatari(in luna august -respectim950 ron), ramanand doar penalizarile de 350 RON, pe care chiar nu mai am momentan cum sa le platesc
am inteles ca a intrat in vigoare legea 175/2010, prin care ar trebui ca penalizarile sa fie sterse in momentul in care suntem cu plata la zi
cei de la asociatie ne-au spus ca, neexistand metodologia dupa care ar trebui sa se aplice lgea , ei nu o pot aplica.
ca atare eu ar trebui sa platesc penalizarile inainte de a face actul de vanzare-cumparare sau sa preiau apartamentul cu tot cu datorii, nemaiputand sa mi le scada dupa aceea, fiind un alt proprietar.
mentionez ca de 7 ani am mutatie impreuna cu sotul in acest apartament,
avand si un copil , nu depasim 1000Ron/persoana,
cum trebuie sa procedez, ca sa pot sa-mi fac actele, si sa scap de cele 350ron penalizari?:(:sorry:
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mirelanedelcu78 , utilizator 18:17, 22 Octombrie 2010
Probabil din neatentie nu s-a sesizat ca nu-i practic o vanzare-cumparare. Parintii dau apartamentul copiilor dar sunt cheltuieli de notariat, poate de intabulare....
S-a precizat bine ca se poate "cumpara" si cu adeverinta de la asociatie in care sa se specifice datoria fostilor proprietari.
Referitor la legea 175/2010, nu cred ca se vor emite norme metodologiece pentru ca nu se prevede asa ceva in lege. Legea se aplica asa cum este, fara norme. Legile care necesita norme au un articol distinct in care se specifica faptul ca "in termen de ... zile" , guvernul va emite norme metodologice. Aici nu se prevede asa ceva.
La asociatie trebuie sa se ia in consideratie cererea restantierului de a i se anula penalizarile, daca are sub 1000 lei/luna, daca achita debitul....
Asociatia poate sa inainteze aceste date, cu adresa, la furnizori cu solicitarea ca acestia sa anuleze penalizarile catre asociatie. Asa poate si asociatia sa anuleze penalizarile restantierului, fara a pierde ceva.
Puteti rezolva simplu problema cu asociatia .Faceti contestatie la primarie la serviciul juridic, cereti cu hotarire sa va rezolve problema, nu e nevoie de nici o metodologie.Eventual puteti mentiona ca vreti sa faceti o contestatie si la avocatul poporului. Ei vor lua legatura cu asociatia de prorietari si ii vor obliga sa va dea adeverinta. Eventual va mai trebuie declaratie pe proprie raspundere in fata notarului ca nu realizati venituri venituri pt cine nu are servici.
Mama mea asa a procedat si a rezolvat problema.
va multumesc tuturor celor care mi+au dat un raspuns in aceasta problema!
=D>:D:)=D>
BUNA ZIUA!.Am inceput si eu demersurile privind stergerea penalitatilor la intretinere. Numai ca nu vor sa tina cont de lege pana nu apar Normele metodologice.Iar asociatia m-a dat in judecata iar acum ca tot am dat bani 1800 lei nu au fost scazuti din restanta ci au dat bani avocatului."Cheltuieli de judecata" Am cerut sa vad si eu chitanta si m-au refuzat.Am cerut tabelele unde au fost afisate cheltuielile sa le am si eu sa pot vedea ce calcule s-au facut dar am fost refuzata sub pretext ca sunt la tribunal. Dumnealor nu ar trebui sa aiba niste copii, acolo la asociatie? Unde trebuie sa ma adresez ,sa pot fi si eu lamurita ca desi am platit 1800 lei noi datoria e din ce in ce mai mare. In 24.08.2010 am platit 800 lei si restul de plata cu tot cu penalitatile lunare de 150 lei era 3862 iar in 21.10.2010 am platit 1000 lei iar restanta este de 3873.Mentionez ca pe chitante nu se scrie de cat restante 2010? Unde e dreptatea? Ca sa nu mai zic ca desi declar apa 30 m.c ei imi mai repartizeaza inca 8-9 m.c..Ca sa nu mai zic ca in vara au venit "italienii" iar la un singur ap. a fost declarat 200 m.c. apa . Ei au platit normal, iar noi am ramas dand din buze. si multe altele? Unde ma pot lamuri si eu?
Pentru ca ati fosta actionata in instanta, asa cum spuneti, mergeti la judecatorie si consultati documentele de la dosar.
Pregatiti-va apararea si prezentati-va la termenul stabilit de instanta.
Instanta poate sa dea o hotarare in favoarea asociatiei sau in favoarea dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Legea 175 privind penalitatile galmi galmi Buna ziua, In decursul timpului am reusit sa adunam la intretinere o datorie de 2700 lei si penalitati de 2800. Acum 2 luni am facut un efort (imprumut) si am ... (vezi toată discuția)
Nu sunt scutit de penalizari desi nu am niciun venit marianb13 marianb13 am o restanta de 1000 ron si penalitati de peste 2900 ron.asociatia ma va da in judecata.daca platesc cei 1000 de ron si raman penalitatile asociatia mai ma da ... (vezi toată discuția)