Am si eu o problema.
Prietena mea lucreaza la un magazin cu articole de imbracaminte. Magazinul se afla in complezul Orizont 3000 ( Brasov) iar depozitul se afla in complexul Carpatex ( Brasov). Prin contractul ei de munce, ea este obligata sa mearga de 2 ori pe luna la depozit pentru selectarea si etichetarea produselor. In realitate este chemata de cel putin 7-8 ori pe luna, este tinuta mai mult de 8 ore ( cat ar fi programul de lucru in mod normal), nu este platita in plus pentru acele ore iar comportamentul patronului fata de ea ( si de alte angajate) este unul de stadion ( injurii, tipete, bruscari , jigniri la adresa ei in fata altor angajati , e.t.c. ), acest comportament este unul de zi cu zi, nu este unul provocat, aceasta este natura patronului.
Ieri seara, dupa ce a plecat de la depozit, a primit un sms din partea unei angajate de la depozit cu urmatorul mesaj: "- Maine la 8: 30 la depozit, fara comentarii ! " (avand in vedere ca toata saptamana a fost schimbul de mijloc, adica de la 12:00 la 18:30 ).
Neputand sa se conformeze programului impus ( pentru ca avea alta treaba in acea zi) , nu sa prezentat la ora impusa prin sms. Drept urmare, patronul a obligato sa-si semneze demisia, in caz contrar ii desface careta de munca cu litera "i".
Ce e de facut in acest caz? Cum poate pleca de acolo fara ca acel patron sa-i desfaca careta de munca cu litera "i" ?
Normal in urma acestor referate (care dupa parerea mea nu au nicio valoare) ar trebui sa fie sanctionata intr-un fel, cea mai usoara sanctiune este avertismentul scris, deci ar fi trebuit sa primeasca o decizie de sanctionare.
Referatul nu i se aduce la cunostinta, acesta trebuie facut de seful ei direct in atentia directorului general care hotaraste ce masuri sa aplice.
Pentru celelalte sanctiuni inclusiv desfacerea contractului de munca, sunt mai multi pasi de urmat (cercetare disciplinara)
Referat
MIRELAIONICA
Buna ziua, am un caz mai special. Unuii salariat i s-a cerut sa isi dea demisia, acesta din urma nu a facut demersurile. Angajatorul i-a facut referat in ... (vezi toată discuția)
Concedierea
liviusaris
Lucrez la o firma privata ca strungar cnc.La prelucrarea unor piese am gresit o cota pe care am realizato mai mica cu 0.5 mm.La comisia de disciplina mi-a fost ... (vezi toată discuția)