avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... POT CASTIGA ACEST DREPT??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

POT CASTIGA ACEST DREPT??

Am fost in concubinaj timp de doi ani,in acest timp a aparut un copil,l-am trecut pe numele meu si apoi ne-am despartit.Copilul a ramas la ea ca era prea mic dar acum are 4 ani si as vrea ca macar 2 zile din luna sa-l pot lua,sa-l duc in vacanta,sa pot sta cu el nesupravegheat,am toate conditiile posibile plus un salariu decent.Macar doua zile sau 3 zile odata la o luna sau doua sa-l pot lua ca ne desparte o distanta de 120 km. Ce sanse am sa-mi castig acest drept?si adeverinta de salariu de cat timp ca vechime ma refer, trebuie sa fie?am sanse sa castig procesul? cum ar trebui sa procedez??
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:40, 11 Septembrie 2010
Da , pentru ca este un drept prevazut de lege.
Art. 43. al. 1 c.fam.- Parintele divortat, cãruia i s-a încredintat copilul, exercita cu privire la acesta drepturile pãrintesti.
al.4 Parintele divortat, caruia nu i s-a încredintat copilul, pastreazã dreptul de a avea legãturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, învatatura si pregatirea lui profesionala.

Este necesara promovarea unei actiuni avand ca obiect stabilire legaturi personale cu minorul, in cadrul careia puteti solicita un program care sa fie atat in interesul minorului cat si al dvs.
Pentru mai multe detalii va invit sa lecturati si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)
Ajutor .stabilire domiciliu minor in afara tarii brokenangel brokenangel Buna ziua, Am divortat dupa 11 ani, urmeaza sa facem partajul si doresc sa ma casatoresc inafara tarii . Am un copil de 4 ani si doresc sa il iau cu ... (vezi toată discuția)