As dori si eu sa infiintez o firma de conta si expertiza ( sunt expert contabil), dar am 2 probleme:
- in 2007 am preluat o parte de mostenire a cuiva, fiind in prezent coproprietar al unui apartament ( suntem 3 coproprietari - eu cu 2/8 , unul cu 3/8 si inca unul cu 3/8 care nu este de gasit de 15 ani, dar prin hotararea jud. i-a revenit partea de 3/8).Apartamentul este situat la parterul unui bloc cu 2 etaje ( de fapt o vila mai mare - nu exista asociatie de proprietari) Daca stiti ce acte mi se solicita in acest caz pentru a avea sediul social aici-- activitate de birou, adica doar eu si laptopul - as fi tare recunoscator !!
- pot folosi in denumirea firmei KPMG plus alte cuvinte de diferentiere ?
Multumesc mult!
Infiinteaza cineva de pe aici firme cumva ?
Va trebuie acordul vecinilor pentru ca schimbati destinatia de locuit a spatiului in cauza, chiar daca nu aveti activitate la sediu.
Parerea mea este sa incercati sa reglementati situatia cu acel imobil (indiferent daca va decideti sa stabiliti sau nu sediul acolo) in sensul unei iesiri din indiviziune (cu o citare prin publicitate a coproprietarului de negasit) pentru ca, pe viitor, va veti tot lovi de situatii similare in care va fi necesar acordul copropritarului pentru ... te miri ce...
Va trebuie acordul vecinilor situati pe verticala si orizontala cu apartamentul dumneavoastra si in plus va mai trebuie si acordul asociatiei de proprietari.
In ceea ce priveste situatia legata de faptul ca cel de-al treilea coproprietar nu este de gasit de 15 ani, mi se pare tare ciudat. Chiar daca in teorie, parerile sunt impartite si in opinia unora, nu ar fi necesar acorul tututor coproprietarilor in cazul incheierii unui contract de comodat, cei de la ORC sunt foarte stricti si o sa va ceara si acest lucru. Daca ati mai detalia putin situatia, in sensul ca ar mai fi nevoie sa stiu daca locuieste cineva in apartamentul respectiv, in baza a ce locuieste acolo, poate as putea sa va ofer un sfat.
In ceea ce priveste numele ales, va pot sfatui doar sa completati cererea ptr rezervare denumire cu cele 3 variante pe care le doriti, in ordinea preferintei si in masura in care numele nu este rezervat, atunci puteti sa il luati dumneavoastra.
Mult succes!
In apartamentul respectiv suntem indindiviziune 3 persoane , eu cu 1/4 si ceilalti 2 cu cate 3/8 ,asa a hotarat instanta. Unul din coproprietari lipseste de 15 ani , a fost citat in dosarul de succesiune de multe ori dar fara nici un rezultat. Nu se stie nimic de el din 1992, insa instanta i-a atribuit partea de mostenire.
La respectivul imobil nu exista asociatie de locatari , este de fapt o vila cu 4 apartamente, problema cu vecinul de deasupra este ca el a vrut sa cumpere apartamentul iar eu m-am opus, asa ca va dati seama....
Eu practic nu voi lucra acolo ci la clienti , dar imi trebuie un sediu.Cum sa fac? Daca se poate un mail pentru cine infiinteaza firme ...!
Nu incercati sa folositi in denumire particula KPMG deoarece este marca inregistrata pentru acelasi domeniu de activitate cu al dvs. si cu siguranta veti intra in disputa cu titularul marcii si nu prea aveti posibilitate de castig.
Firma poloneza
annemona2000
Buna ziua,
Colaborez cu o firma poloneza care doreste infiintarea unei societati SRL sau reprezentanta in Romania.
Firma va fi de recrutare/ plasare forta ... (vezi toată discuția)