Credeti ca un cetatean roman, persoana fizica, poate angaja o persoana sa spunem din China in baza unui contract individual de munca pentru prestarea unor activitati casnice?
Va multumesc, mult. Puteti sa imi spuneti in temeiul carui act normativ? Imi este imperios necesara baza legala. Din pacate, opiniile neintemeiate dpdv juridic nu imi folosesc.
Of, nu ati reusit sa ma lamuriti :(( Evident ca ma supun Codului muncii, ca angajator, dar ca angajator al unei persoane straine nu trebuie sa ma supun in primul rand actului normativ special dat pentru angajarea in munca a acestora, respectiv OUG 56/2007, care imi impune ca angajator conditia ca sa desfăşor efectiv activitatea pentru care se solicită eliberarea autorizaţiei de muncă (art. 3 alin. 1 lit. f)?
In aceste circumstante, pot oare, eu persoana fizica sa angajez un strain?
In al doile rand, rog sa imi spuna cineva care a putut inregistra la ITM un astfel de contract intre doua persoane fizice, caci eu nu am cunostinta de asa ceva.
Eu am inregistrat la ITM astfel de c.i.m. pentru persoane fizice .. vedeti si celeleate conditii prevazute de OUG nr.56/2007 pentru angajarea unor persoane straine din statele nonUE .. angajarea se face potrivit dispozitiilor codului muncii , obtinerea autorizatiei de munca este supusa prevederilor OUG nr.56/2007