avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... speta insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

speta insolventa

va expun o speta:
soc creditoare a formulat cerere de deschidere a procedurii insolventei. cererea a fost admisa, iar debitorul a formulat recurs impotriva acesteia (actualmente suspendat).
in cadrul recursului nu s-a dispus suspendarea executarii hotararii, astfel ca procedura insolventei isi continua cursul.

pe fond, la un termen ulterior, instanta a dispus intrarea soc debitoare in procedura simplificata (administratorul nu a depus doc contabile). aceasta sentinta (de intrare in procedura simplificata) nu a fost atacata de debitor.

intrucat este o speta cu care nu m-am intalnit inca, va cer o opinie. care va fi cursul acestui dosar, cum preconizati ca se va solutiona?
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 14:09, 13 Septembrie 2010
Care ar fi solutia care ar da lumii cele mai putine dureri de cap? ;)
Cam asa cred eu ca se va solutiona recursul acela.
Altminteri ...as vrea sa vad si eu o repunere in situatia anterioara ... dupa ce s-au depasit anumite etape...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
romascanu, moderator
Eu ma gandesc in felul urmator: daca a formulat recurs la intrarea in procedura generala dar n-a recurat sentinta de intrare in procedura simplificata, practic a acceptat starea de fapt in care se afla: aceea de faliment si situatia nu prea se mai poate schimba daca sentinta e irevocabila.
Prin urmare, s-ar putea spune ca recursul la hotararea initiala a cam ramas fara obiect.
soc creditoare a formulat cerere de deschidere a procedurii insolventei. cererea a fost admisa, iar debitorul a formulat recurs impotriva acesteia

Din cele expuse inteleg ca debitorul nu a contestat cererea creditorului de deschidere a procedurii insolventei in termenul de 10 zile prevazut la art 33 din lege In acest caz solutia data de jud sindic este corecta iar Cererea de recurs este neintemeiata si va fi respinsa !!
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cererea de deschidere a procedurii insolventei ContSters22096 ContSters22096 va expun urmatoarea speta: societatea A a formulat cerere de deschidere a procedurii insolventei impotriva societatii B. B nu a formulat contestatie in ... (vezi toată discuția)
Insolventa pentru un bun furat? florindbro florindbro Unei firme i se poate cere intrarea in insolventa pentru un autoturism achizitionat in sistem leasing si de care a fost deposedata prin inselaciune? Evident ... (vezi toată discuția)
Recurs insolventa florindbro florindbro Recursul in cadrul insolventei suspenda executarea. Daca da, in ce cazuri? (vezi toată discuția)