avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie - am fost insultata, cum pot cere despagubiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie - am fost insultata, cum pot cere despagubiri materiale pentru acest fapt

In urma cu o saptamana am primit un mesaj cu continut defaimator, pe adresa de email. De atunci nu ma simt bine, chiar am apelat la ajutor medical. Cum trebuie sa procedez pentru a cere despagubiri, persoanei care mi-a adus injurii, fara niciun temei?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:11, 13 Septembrie 2010
Parerea mea e ca nu aveti sanse.
D-na Avokitten subliniaza esentialul.
Cum veti putea dovedi faptul ca persoana care o suspectati ca a trimis email-ul l-a si scris si vi l-a trimis? Daca este o persoana care se da drept altcineva si de la un internet cafe v-a trimis mesajul? Mai mult decat atat, intr-un cerc de prieteni exista posibilitatea ca de la calculatorul unuia dintre ei sa fie trimis mesajul de un altul decat cel pe care il suspectati dvs, astfel ca nici IP-ul calculatorului daca s-ar descoperi eu cred ca nu ar putea face automat legatura cu expeditorul mesajului.
Daune morale mai inteleg, dar materiale pentru ce?
Va multumesc pentru sfaturi, imi cer scuze pentru publicarea fragmentului, dar sunt confuza si sub tratament in urma acestui incident. Este posibil ca un avocat sa se ocupe in numele meu pentru inceperea actiunii in penal?
allexandru83 a scris:

Cum veti putea dovedi faptul ca persoana care o suspectati ca a trimis email-ul l-a si scris si vi l-a trimis? Daca este o persoana care se da drept altcineva si de la un internet cafe v-a trimis mesajul? Mai mult decat atat, intr-un cerc de prieteni exista posibilitatea ca de la calculatorul unuia dintre ei sa fie trimis mesajul de un altul decat cel pe care il suspectati dvs, astfel ca nici IP-ul calculatorului daca s-ar descoperi eu cred ca nu ar putea face automat legatura cu expeditorul mesajului.

Pentru faptul ca in urma acestui mesaj insultator, eu nu am mai fost in stare sa-mi desfasor activitatea profesionala si am nevoie de tratament medical pentru care am cheltuieli foarte mari.
silva_carmen27 a scris:

allexandru83 a scris:

Pentru faptul ca in urma acestui mesaj insultator, eu nu am mai fost in stare sa-mi desfasor activitatea profesionala si am nevoie de tratament medical pentru care am cheltuieli foarte mari.

Daca incercati sa va reconsiderati gandirea si atitudinea pe acest "segment" de viata comis, in sensul de a nu- l mai baga in seama, de a va detasa de cele intamplate, veti constata ca sunteti cel mai bun si eficient psiholog al dv.! Si veti deveni o persoana mai puternica fara a mai apela la tratament medical!
Este alternativa pe care, cu permisiunea dv., v- o recomand !
Incercati sa mergeti inainte conform proverbului vechi:"vox clamans in deserto"("voce in desert").
Indiferent de continutul mesajului,verificati-va cu atentie prietenii in viitor si aveti in vedere faptul ca citarile dese in fata politiei si eventual,in fata tribunalului,administrarea de probe sun t tracasante,stresante si inseamna mult timp pierdut, eventual si bani in situatia angajarii unui avocat
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Plângerea civilă Diana P. Diana P. În cât timp de la aflarea săvârșirii faptei se poate intenta o acțiune civila?De exemplu reclamantul poate face acum o plângere pentru un mail privat ... (vezi toată discuția)
Consecinte email calomnios matache-m matache-m Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un email trimis catre fostul angajator. Dar sa incep cu inceputul. Am lucrat timp de 6 luni la o anumita firma. ... (vezi toată discuția)
Calomnie danabengy danabengy Buna, va rog sa-mi spuneti daca un mail pe care-l consider o calomnie la adresa mea, poate fi considerat proba in instanta in cazul unul proces. (vezi toată discuția)