avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum ar trebui sa formulez o actiune pt pentru pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum ar trebui sa formulez o actiune pt pentru pensie alimentara?

tot pt sora mea.nu stiu cum ar trebui sa formulez acea actiune pt pensie alimentara.daca poate sa ma ajute cineva.va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: alynastar , utilizator 17:28, 11 Septembrie 2010
Domnule Presedinte,

Subsemnat....................domiciliat in ..............................,chem in judecat si personal la interogatoriu pe parat.................................,domiciliat in ................pentru ca in contradictoriu cu Autoritatea tutelara,din cadrul Primarei ................. sa fie obligat acesta la plata
PENSIEI DE INTRETINERE
pentru minor....................nascut la data de............... .
IN FAPT:

Paratul................este tatal minor..............,rezultat din casatoria/convietuirea noastra.
Fiind despartiti in fapt de......................tatal minorului nu a contribuit si nu contribuie din punct de vedere material la cresterea si educarea copilului de .........(luni,ani).
Mentionez ca paratul este angajat in calitate de............la ................,de unde solicit instantei sa ceara relatii cu provire la veniturile realizate de acesta in utimele sase luni.
Eu sunt angajata la (nu sunt angajata ocupandu-ma de cresterea si educarea minorului,sunt in somaj,etc-situtia reala a reclamantei,daca nu este angajata ).............,in functia de................,atasand in acest sens la prezenta adeverinta mea de venituri pe ultimele 6 luni.


In dovedirea actiunii solicit probatorii cu acte si interogatoriul paratului

IN DREPT:
Imi intemeiez actiunea in conformitate cu disp.art.86 si 94 c.fam

Semnatura,data
.......................

Dlui Presedinte al Judecatoriei...............
multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ataela ataela Am un baietel de 1an si 2 luni,tatal nu l-a recunoscut,in c.nastere figureaza liniuta la numele tatalui.Am convietuit cu tatal pana dupa nasterea ... (vezi toată discuția)
Actiune(cerere) proces paternitate si pensie alimentara ancaruxandra ancaruxandra Buna seara, In urma unei relatii de concubinaj, acum 4 luni s-a nascut fetita mea Catinca Maria...inainte de a naste, tatal ei a plecat din tara, dar ... (vezi toată discuția)
Model intimpinare Ionutzzz7i88 Ionutzzz7i88 Ma poate ajuta cineva cu un model intimpinare cerere de chemare in judecata pentru incredintare minor? (vezi toată discuția)