sunt parat intr-o actiune revocatorie si partaj dupa divort, la solicitarea unui creditor al fostei sotii.
cu fosta sotie dupa divort la o vreme am incheiat o tranzactei in instanta, impartind echitabil ce aveam.
problema este urmatoarea: efectul actiunii revocatorii il constituie inopozabilitatea actului vizat -tranzactia-de actiunea revocatorie, adica creditorului nu-i este opozabil acel act ceea ce inseamna ca pt el nu am facut partajul. insa partajul -tranzactie -ramane valabil intre noi si este opozabil orisicui, mai putin creditorului.
creditorul ca sa execute "bunurile devalmase" trebuie sa ceara partajul ceea ce a si facut, insa problema este ca o sa avem doua partaje unul facut de noi si unul cerut de creditor :O pentru aceleasi bunuri
nu reusesc sa vad finalitatea si va rog o opinie:)
cred ca partajul cerut de creditor este inadmisibil..insa nu stiu si de ce:D
nu-i vorba de banca..
dar daca ar fi... de ce?
sa ia act de tranzactia noastra si sa vada cum i se modifica contractul de credit si ramane doar cu un debitor in loc de 2
;)
dar paragraful ala scris cu litere mici si intitulat "obligatiile garantilor ipotecari", l-ati citit?
ca se obliga sa nu faca, sa nu dreaga...
nu cred ca bancii i-ar conveni sa ramana cu un sigur platitor.
mai ales in vremurile astea.
:O mda..
nu l-am citit si nici profu ...ca zice ca nu are ochelarii de aproape la el...
doar pe aia de distanta..adica sa vada in sala ..si banuiesc ca nu se uita la baieti:D