avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... disponibilizare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

disponibilizare functionar public

Sunt functionar public de 15 de ani, studii superioare de lunga durata, master in managementul organizatiei, in functia de inspector, clasa I, grad prof. principal, am primit preaviz si voi fi disponibilizata la 08 sept. 2010. Nu mi s-a oferit nici o alternativa: concurs pt, post vacant sau un alt loc de munca, iar criteriile pe baza carora s-au facut disponibilizari la aceasta institutie nu au fost conforme cu legislatia, deoarece dosarul personal este curat: fara abateri sau sanctiuni, am calificativul "f. bine". Criteriile care au stat la baza disponibilizarii au avut 2 subpuncte care au fost la aprecierea exclusiva a sefului institutiei si a sefului de serviciu. La acestea doua din urma nu stiu ce evaluare am avut si ma intreb daca este corect sa fi fost evaluata atat de slab in conditiile in care am fost promovata recent si acest lucru nu ar fi fost posibil daca nu aveam calificativul "f. bine". Excluzand aceste 2 subpuncte am avut punctaj maxim. De asemenea, mentionez ca intregul proces de disponibilizare a fost facut in mod abuziv si au ramas in institutie persoane care au intrat in sistem in urma cu cativa ani.
Ce sanse am si cum sa procedez pt. a-mi salva locul de munca? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: camelia iosif , utilizator 23:11, 12 Septembrie 2010
De la data comunicari deciziei, aveti la dispozitie 30 de zile pentru a ataca in instanta.
Potrivit legii , in perioada de preaviz, daca in cadrul autoritatii sau institutiei publice exista functii publice vacante corespunzatoare, aceasta are obligatia de a le pune la dispozitie functionarilor publici.
buna, urmareste raspunsurile pe aceeasi tema ale Gabrielei Pintea ,te vor lamuri perfect, de altfel ca si pe mine. bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in timpul preavizului a unui functionar public angelax angelax Sunt functionar public disponibilizat. Intrebarea este: daca ma voi angaja mai devreme de obtinerea deciziei de incetare a raportului de lucru la expirarea ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare maria8574 maria8574 Buna ziua! Sunt functionar public si am fost disponibilizata anul trecut in luna decembrie 2009 pe motiv ca nu am copii in intretinere si nu sunt unic ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari in institutiile aflate in subordinea ministerului muncii camelia iosif camelia iosif sunt functionar public de 20 de ani, studii superioare de lunga durata, master in politici publice si administratie publica, in functia de consilier superior ... (vezi toată discuția)