avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Activitate economica firma OFFSHORE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Activitate economica firma OFFSHORE

Buna seara. As propune un subiect de discutie potrivit situatiei tulbure din mediul fiscal romanesc in aceasta perioada: firmele offshore si evazionarea legala prin intermediul acestora. Dincolo de schema deja clasica in componenta careia intra si o firma offshore (care primeste mare parte din profitul net al SC din Romania, pentru ca aceasta din urma sa-si minimizeze baza impozabila), o chestiune pe care nu reusesc sa o inteleg este de ce nu poate o firma offshore sa desfasoare efectiv activitati economice in Romania?
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 21:23, 12 Septembrie 2010
Pai nu ar mai fi avantajos. Ar trebui sa se supuna legislatiei din Romania cu impozitele si taxele locale si atunci ce rost mai are sa fie OFFSHORE ?
Atunci, schema prin care SC din Ro factureaza sume mari pentru "servicii de consultanta" sau "studii de piata" catre offshore, dar nu primesc nimic din partea acestora, mai este evaziune fiscala legala sau este frauduloasa? Cine si cum poate verifica daca sumele inregistrate fiscla au fost platite pentru servicii reale sau sunt fictive?
Daca situatia relatata de tine se incadreaza in una din formele de evaziune fiscala prevazute de lege, atunci va fi considerata evaziune fiscala.
Faptele se constata de organul abilitat de lege sa constate evaziunea fiscala si se instrumenteaza de parchet si politie daca sunt infractiuni. Parchetul si politia au la indemana instrumente de cooperare transfrontaliera in cercetarea acestor infractiuni care depasesc granitele tarii.
Revin cu o speta: X are un SC in Ro, dar si un offshore in Cipru. SC are profit net de 500 000euro, dar X plateste, pentru un studiu de piata, 499 000 euro catre offshore (ramane profit net impozabil 1000euro). Acesta este real (un studiu de 50 pagini despre piata paduchilor verzi de trandafir). X, sau SC nu pot fi trasi la raspundere pentru ca au ales sa plateasca pentru acel studiu de piata, corect? In schimb, mie imi este neclar ce persoane vor intocmi studiul de caz? Poate fi acesta realizat in Romania de oricine, sau trebuie ca offshore-ul sa angajeze pe cineva in Cipru in scopul elaborarii studiului? Eu nu reusesc sa desfac firul chiar atat de subtire...Cum procedeaza "baetzii deshteptzi"? Ei pur si simplu inregistreaza operatiuni fictive sub acoperirea offshore? Adica arunca pisica moarta in Cipru, fara acoperire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Offshore animis animis Doresc sa aflu mai multe informatii despre offshore dar nu prea stiu unde sa caut. Am gasit in special informatii despre cum se infiinteaza un offshore. Ma ... (vezi toată discuția)
Companii offshore szaby_n szaby_n Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva sa inteleg un concept.Eu sunt producator/importator in Romania de orice.Dar am o firma offshore vand marfa catre ... (vezi toată discuția)
Intrebari firme offshore 2016 gistra gistra Ma gandesc sa-mi deschid o firma offshore. Ma ocup cu web design pe net. Vreau sa fac totul legal print-o firma offshore. 1) Daca firmele offshore sunt ... (vezi toată discuția)