avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal - nelamuriri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal - nelamuriri

S-a format un dosar penal ca urmare a plangerilor pentru infractiuni de fals si uz de fals impotriva a trei persoane: o persoana fizica ce a realizat falsuri in calitate de administrator si asociat al unei societati comerciale, un notar public si un avocat.
Ca atare, dosarul a fost declinat spre cercetare catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel.
In cadrul dosarului cele trei persoane implicate si-au recunoscut vina, au primit initial calitatea de invinut: persoana fizica pentru infractiuni prevazute de art. 289, art. 26 C.P.P raportat la art. 290 si 201 C.p.; notar public pentru infractiuni prevazute de art. 289 si art. 246; avocat pentru infractiuni prevazute de art. 290 si art. 246.
S-a efectuat expertiza grafica pe documentele depuse de mine la dosar - documente realizate prin contrafacerea semnaturii mele , in fals. S-a constatat ca aceste documente au fost semnate in fals de catre persoana fizica, autor principal in acest dosar.
Pentru notar si avocat s-a dispus in cele din urma scoaterea de sub urmarire penala.
Pentru persoana fizica s-a dispus continuarea cercetarii cu declinarea dosarului catre Parchetul de pe langa Judecatorie.
Am depus contestatie impotriva rezolutiei dispusa de catre procuror. Termenul de solutionare de 20 de zile s-a scurs si nu am primit nici un raspuns la contestatie.
Care sunt procedurile si variantele de solutionare?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 18:10, 14 Septembrie 2010
puteti face plangere la instanta in termen de 20 de zile de cand s-au implinit cele 20 zile anterioare
Adresati-va instantei de judecata cu plangere impotriva rezolutiilor procurorului si aratati ca ati depus plangere si la primul procuror.

andymaurul
este adevarat ca aveti un termen legal de solutionare, insa suntem in Romania si de regula nu se respecta nici un teremen
va urma sa mergeti la parchet pentru a va interesa de situatia dosarului si a plangerii dumneavoastra, iar in momentul in care se va da raspunsul la plangerea impotriva reolutiei de neincepere sau scoatere de sub urmarire sa va adresati cu o noua plangere la instanta de aceasta data impotriva raspunsului prim procurorului daca acest raspuns nu va este favorabil
Exista riscul ca urmare a actiunii in instanta impotriva rezolutiei procurorului sa piarda reclamantul?
Nu exista niciun astfel de risc,atata timp cat este respectata legea,iar dvs prin contestarea in termen legal nu faceti ,la randul dvs,altceva decat sa va exercitati drepturile

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa se aplica? Nina1 Nina1 Ce pedeapsa se aplica unei persoane pusa sub invinuire pentru infractiunile prevazute de art. 290 Cod penal , art. 26 raportat la art. 289 Cod penal, art. 291 ... (vezi toată discuția)
Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica Nina1 Nina1 Buna seara, Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)