avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal - nelamuriri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal - nelamuriri

S-a format un dosar penal ca urmare a plangerilor pentru infractiuni de fals si uz de fals impotriva a trei persoane: o persoana fizica ce a realizat falsuri in calitate de administrator si asociat al unei societati comerciale, un notar public si un avocat.
Ca atare, dosarul a fost declinat spre cercetare catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel.
In cadrul dosarului cele trei persoane implicate si-au recunoscut vina, au primit initial calitatea de invinut: persoana fizica pentru infractiuni prevazute de art. 289, art. 26 C.P.P raportat la art. 290 si 201 C.p.; notar public pentru infractiuni prevazute de art. 289 si art. 246; avocat pentru infractiuni prevazute de art. 290 si art. 246.
S-a efectuat expertiza grafica pe documentele depuse de mine la dosar - documente realizate prin contrafacerea semnaturii mele , in fals. S-a constatat ca aceste documente au fost semnate in fals de catre persoana fizica, autor principal in acest dosar.
Pentru notar si avocat s-a dispus in cele din urma scoaterea de sub urmarire penala.
Pentru persoana fizica s-a dispus continuarea cercetarii cu declinarea dosarului catre Parchetul de pe langa Judecatorie.
Am depus contestatie impotriva rezolutiei dispusa de catre procuror. Termenul de solutionare de 20 de zile s-a scurs si nu am primit nici un raspuns la contestatie.
Care sunt procedurile si variantele de solutionare?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 18:10, 14 Septembrie 2010
Exista posibilitatea de a ataca in instanta rezolutia dispusa de catre procuror (data in urma contestarii ordonantei initiale dispusa de catre procurorul care a cercetat dosarul) fara a ataca decizia data de a actiona in civil pentru desfiintarea falsurilor?
Care este procedura? Vor fi doua procese:unul penal si unul civil?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa se aplica? Nina1 Nina1 Ce pedeapsa se aplica unei persoane pusa sub invinuire pentru infractiunile prevazute de art. 290 Cod penal , art. 26 raportat la art. 289 Cod penal, art. 291 ... (vezi toată discuția)
Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica Nina1 Nina1 Buna seara, Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)