avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu bancile
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu bancile

Buna ziua sper sa ma ajute cineva si pe mine cu un raspuns.fratele meu a luat mai multe credite de nevoi personale dar nu a mai platit ratele de aproape 1 an el find plecat din tara.As vrea sa stiu daca se poate face executare silita a bunurilor noastere a bunurilor parintilor mei desi ei nu au girat sau nu au semnat nimica.Toata ziua ne vin scrisori cu amenintare de executare silita,Am citit un reportaj pe un site ca iti poate lua si casa daca ai credite de nevoi personale daca suma imprumutata este mai mare de 5000 de euro.#-o
Cel mai recent răspuns: byanca19 , utilizator 19:44, 19 Octombrie 2010
1. nu se executa decat bunurile mobile sau imobile aflate in proprietatea debitorului sau ale acestuia in coproprietate cu un tert
2. daca nu are nimic pe numele lui nu poate fi executat, iar la un moment dat (3 ani este termenul de prescriprie pt datorii negarantate cu bunuri imobiliare, dar creditorul poate solicita repunerea in termen si astfel termenul de prescriptie creste), dosarul va fi inchis cu "debitor insolvabil"
3. NU SEMNATI NIMIC, executorul sau cei de la firma de recuperari creante va pot da sa semnati angajamente de plata, sau grafice de rambursare cu datoria reesalonata, va avertizez ca daca semnati ceva preluati asupra dumneavoastra datoria si veti fi asimilat unui girant, deci mare atentie nu bagati in seama amenintarile sau alte tertipuri la care pot apela, cooperati cu ei, dar nu semnati nimic; daca va obliga spunetile ca nu aveti nici o calitate in contract si nu semnati nimic.

succes, si nu va lasati intimidati
puteti sa imi spuneti si mie ce inseamna mai exact,,dreptul de uzufruct si dreptul de superficie si de servitute,,???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog, urgent, executare silita asupra rudelor de gradul 1??? crina011979 crina011979 Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: In martie 2008 am contractat un credit de la o banca, am platit ratele la zi, nu am avut intarzieri, pana in ... (vezi toată discuția)
Executare credit negarantat astelean astelean Daca poate cineva sa-mi raspunda. Am acumulat mai multe credite la diferite banci prin intermediul cardurilor de credit negarantate cu nimic, decat cu ... (vezi toată discuția)
Cum afecteaza o datorie cumpararea unui teren adrianarr adrianarr Buna ziua ! As avea o intrebare legata de cumpararea unui teren . Situatia este astfel : sotul a luat un credit de nevoi personale negarantat cu nimic inainte ... (vezi toată discuția)