Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Am un credit in euro la BCR. Am fost la banca pt. OUG 50/2010 si mi s-a dat un document aditional in care se precizeaza ca valoarea comisionului de risc (in cazul meu, 42 euro) se adauga la comisionul de administrare (la mine, 7,5 euro), astfel incat nu o sa mai platesc un comision de risc de 42 de euro, ci unul de administrare de 49,5 euro(!!?). :))Nu am semnat actul si ma intereseaza daca este legala o asemenea procedura si cum au procedat si altii intr-o situatie similara. Chiar este posibil ca o banca sa apeleze la asemenea "smecherii"? Legea permite bancii un asemenea subterfugiu? Multumesc.
Buna seara.
In cazul domnului Minadev cred ca s-a incalcat (mascat, ce-i drept) de doua ori oug 50:
- o data prin pastrarea comisionului de risc (art 36)
- a doua oara, prin majorarea implicita a comisionului de administrare(art 35)
Si eu cred ca trebuie facuta o notificare, in care sa fie expuse toate neregulile asupra carora banca nu vrea sa ...reflecteze deloc, in ciuda a tot ceea ce se intampla...
Sunt intr-o situatie identica, mai mult, in contractul meu initial marja nu apare. Ca urmare, banca jongleaza dupa bunul plac la calculul dobanzii, amintind de cateva ori in actul aditional "marja prevazuta in contract"...
Problema asupra caruia va solicit sfatul este urmatoarea: unde trebuie depusa notificarea? La agentia la care am incheiat contractul sunt 4 functionare, care "asuda" din greu, incercand sa scape de clienti fara sa-i lamureasca...Ar fi utila depunerea unei asemenea notificari la sediul central al bancii?
Va multumesc.