avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare pentru nedepunere bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare pentru nedepunere bilant

Am primit azi citatii pentru doua societati comerciale, ambele au niste datorii la stat nu mari, de cateva zeci de milioane, pentru dizolvare pentru nedepunere bilant 2006, 2007, 2008. Culmea este ca eu tocmai intentionam sa fac ceva cu aceste societati, sa le cesionez cuiva sau eventual sa incep procedura de insolventa.
In acest caz, ORCB mai accepta cesiunea, daca sunt dat in judecata? Termenul este tocmai in mai anul viitor.
Ce pot sa risc? ANAF se va constitui parte sa recupereze datoriile, nu? Si daca nu are de unde, va numi lichidator? sau se va angaja raspunderea mea? Se va admite dizolvarea, urmand ca pana la lichidarea finala sa se poata constitui ANAF parte sau sa ma actioneze in judecata pentru recuperarea datoriilor?

Eu sincer le-as cam lasa sa le dizolve, dar am nevoie de sfatul dvs!
Va multumesc!
D. Derderian
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:38, 14 Septembrie 2010
Actiunea in raspundere impotriva administratorilor apartine societatii, care o exercita in baza hotararii adunarii generale, conform prevederilor art. 194 alin.1 lit. 1din legea nr. 31/1990; in acelasi context, este de mentionat ca actiunea in raspundere impotriva administratorilor va putea fi exercitata si de creditorii societatii, dar numai in cazul in care impotriva acesteia s-a deschis procedura insolventei reglementata de Legea nr. 85/2006(art. 73alin. (2) din Legea nr. 31/1990 a soc. comerciale. ( citat din Legea societatilor comerciale nr. 31/1990- Analize si comentarii pe articole, pag. 540-541, editia a 2-a, Ioan Schiau si Titus Prescure) E vorba de SRL-uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 31/90 siempreska siempreska Buna! Exista cumva vreo modificare recenta in ceea ce priveste raspunderea personala a administratorului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma LaurTib LaurTib Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Tva neachitat eda_68 eda_68 Buna ziua, Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)