avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturile parintesti

buna ziua,
Am mai scris in acest forum.as doi sa gasesc solutie la problema mea.Cum am mai scris am trait in concubinaj si din aceasta relatie a rezultat o fetita pe care o cresc singura.Tatal refuza sa plateasca pensia alimentara.L-am dat in judecata si ca rezultat in sentinta a primit 6 luni de inchisoare cu suspendare.El refuza in continuare sa plateasca ba mai mult nici nu munceste, prefera sa traiasca din pensia mamei lui.
As dori sa stiu ce proceduri legale sunt prin care el va fi decazut din drepturile parintesti si copilul sa treaca pe numele meu.Prefer sa renunt atunci la pensia alimentara,care desi e dreptul copilului pe care nici asa nu-l primeste decat sa mai trec prin calvarul asta.Tot mai multi bani si nervi cheltui eu pe telefoane fara rost.Nu doreste, refuza cu nesimtire sa ii acorde drepturile copilului dar el isi cere dreptu de a vorbi cu fetita cand isi aduce aminte,lucru pe care l-a facut in luna iunie ultima data.Tin sa mai spun ca ne-am despartit in 2006. De atunci si pana acum de 3 ori si-a vazut copilu si de 4 ori i-a trimis bani.
Va rog din suflet spuneti-mi cum scap de el definitiv si sa nu mai trebuiasca sa ma mai lovesc cu capu de pereti si sa mai dau explicatii in privinta tatalui care nu exista.
Eu cred in zicala "tata nu e cine face un copil, ci tata e cine creste un copil".
Astept cu nerabdare sfaturile Dumneavoastra pentru a scapa de calvarul asta.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: allexandru77 , utilizator 23:03, 13 Septembrie 2010
Atata timp cat copilul a fost recunoscut de tatal biologic atunci copilul din afara casatoriei este egal cu cel din casatorie. Tatal care si-a recunoscut copilul are toate drepturile unui parinte.
Chiar si in cazul in care tatal ar fi decazut din drepturile parintesti legea ii da voie sa vziteze copilul cu urmatoarea exceptie: Autoritatea tutelara va ingadui parintelui decazut din drepturile parintesti sa pastreze legaturi personale cu copilul, afara numai daca, prin asemenea legaturi, cresterea, educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului ar fi in primejdie. conform art.111 Codul familiei.
Faptul de a vizita copilul l-ar putea sensibiliza in a contribui fianciar la cresterea si educatia acestuia.
Pana atunci, rugaciuni.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi karissia22 karissia22 Buna ziua, as dori sa stiu care sunt conditiile in care un parinte poate fi decazut din drepturi? (vezi toată discuția)
Sotie imorala davedit abandon de familie si dezinteres pt copii timp de mai multe luni Grigore Daniel Grigore Daniel Ma numesc Gigore Daniel si sotia a plecat de acasa an urma cu mai multe luni, la 'serviciu' zice-a ia, am gasito la un salon de masaj erotic exista si pe ... (vezi toată discuția)