avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare sau reziliere contract vinzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare sau reziliere contract vinzare-cumparare

Buna ziua,

As dori sa stiu daca un document de vinzare-cumparare se mai poate anula dupa decesul mamei(cu care s-a facut acest document si unul din frati).

Sintem 5 frati. Tatal nostru a decedat in urma cu 20 de ani si mama in urma cu 2 ani. La citiva ani dupa decesul tatalui, fratele nostru care a locuit in casa parinteasca tot timpul, a inceput sa faca presiuni asupra mamei noastre si a noastra celor 2 surori care locuim in afara tarii, ca sa-i faca acte pe casa, asa cum se obisnuieste in termeni populari in Romania. Dupa aproape 2 ani, mama a cedat, singura fiind cu el si familia lui in casa.
Presiuni s-au facut si asupra mea si a sorei mele si i-am spus fratelui caci, daca mama va consimti, el va trebui sa includa o clauza de intretinere in document. S-a intocmit documentul in lipsa noastra, nu a fost inclusa nici o clauza in acel document iar el, fratele din casa nu a platit lu mama nici un ban, ci dimpotriva, tot mama ii dadea lui bani din ce-i trimiteam noi mamei noastre an de an pentru lemne, medicamente etc.
Mama nu a avut niciodata curaj sa-i spuna lui sa aibe grija de ea, sa-i cumpere el lemne caci lui i-a facut acte pe partea ei de casa si teren nu noua. Bineinteles ca nu i-am spus niciodata de teama ca se va purta urit cu mama. In schimb, el a adus-o pe soacra lui in casa si curtea parintilor nostri si acesta femeie rea a batjocorit-o pe mama intr-un mod de neimaginat.
La orice incident pe care soacra lui il crea, ea se plingea la fratele nostru si cind veneau amindoi de la servici se duceau peste mama si o certau si tipau la ea, ii spunea ca acum este el stapin si o da afara din casa daca vrea, ca-i taie lumina etc de parca ei au pus-o si nu parintii nostri. A inceput sa-i interzica sa mai mearga la baia din casa, baie pentru care mama noastra a carat tevile in spate 5 km cind au facut-o parintii.
Mama noastra a fost bolnava de cancer si din 1996 a avut nevoie de ingrijire medicala continua pentru care numai eu si sora mea am platit. Eu am venit in tara si am internat-o in spitale, am stat cu ea in spitale, ei nu au stat nici o noapte cu ea in spital. Am stat saptamini intrtegi la Fundeni si am cheltuit mii de $ ca sa o facem bine si sa-i lungim viata iar ei nu stiau cum sa i-o scurteze.
Noi de aici am apelat la Crucea Rosie si i-am gasit si femeie care sa o ajute pentru ca in ultimele luni de viata nu a mai putut sta pe picioare. Numai una dintre cumnate care locuia departe in localitate venea sa o mai ajute insa ei din casa, carora le daduse partea ei, nici nu se sinchiseau.
Am scrisorile mamei din care reiese presiunile facute de fratele din casa asupra mamei ca sa-i cedeze lui partea ei, a mamei.
Dupa atitea necazuri pe care i le-au provocat si fratele si nevasta-sa si mama ei, mama a inceput actiunea de a anula contractul de vinzare-cumparare insa din cauza bolii nu a mai putut continua.

Acum fratele din casa nu consimte sa ne dea nici prin lege partea noastra pe care noi o vrem in natura si de care, fratele mai mare care are casa in curte are mare nevoie pentru a-si proteja 2 pereti exteriori ai case care sint in curtea parinteasca si pe care fratele din casa si familia lui fac ce vor. Parca isi ride si bate joc de noi ceilalti frati.

Sintem gata sa facem tot ce e posibil sa anulam(reziliem) acest document.

Va multumesc anticipat pentru raspuns si sjutor

Elena Iove
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
rosemary61, utilizator
Cel mai recent răspuns: rosemary61 , utilizator 04:29, 15 Septembrie 2010
Ce s-a intamplat cu actiunea deschisa de mama dumneavoastra?
buna ziua.
ce obiect are contractul incheiat de mama dsv cu fratele?
cum a fost dobandit acest imobil?
Buna ziua,
Si multumesc de interes. Obiectul acestui document a fost vinzarea partii mamei, fratelui din casa. Documentul trebuia sa includa o clauza de intretinere a mamei de catre fratele nostru. Mama a avut pensie destul de buna insa a fost bolnava(cancer) si a luptat ca sa traiasca dar a trebuit ca cineva sa o duca la spitale(au fost perioade de saptamini la rind cind avea nevoie de spitalizare pentru transfuzii si pentru asta au trebuit multi bani care au venit numai de la mine si sora mea).
Desi fratele stia ca trebuie sa includa acea clauza de intretinere si ingrijire in document, in final documentul a fost emis fara clauza. Desi se stipuleaza in unele raspunsuri pe acest forum caci, daca pentru partea vinduta vinzatorul a primit o suma de bani, de ce mai trebuie cumparatorul sa intretina pe cel ce vinde. Insa, nu cred ca oamenii de lege ai Romaniei nu stiu ca un act de vinzare-cumparare intre o mama si un fecior nu este cu adevarat un act de vinzare-cumparare. Este o minciuna si legislatia trebuie schimbata sau clarificata; cel dintre 2 persoane straine sa fie diferit de cel intre parinte si copil. Bineinteles ca nici un copil care a obtinut un act de vinzare-cumparare de la ambii sau unul din parinti, nu a platit nici o suma parintelui si la fel a fost si in cazul mamei noastre cu fratele nostru. Noi toti avem dreptul la partea noastra de mostenire si, desi eu cu sora mea am cheltuit banii, niciodata nu ne-am gindit sa ne faca noua acest act pentru ca noi cheltuiam banii iar ei beneficiau, stateau in casa, nu au platit niciodata chirie sau economisit sa faca cel putin o camera ori sa cumpere o casa, au folosit pamintul etc. Se rugau ca mama sa moara mai repede ca fiul lui sa se mute in camerele ocupate de mama. Si din nefericire asta se intimpla foarte mult in Romania, multi batrini vulnerabili ajung pe mina copiilor fara scrupule si lipsiti de omenie si caracter.
Singurul lucru pe care il contine documentul este ca mama avea dreptul de habitatie pe timpul vietii.
Imobilul a fost construit de parintii nostri incepind cu 1965 intr-o localitate linga Constanta, in parte cu banii obtinuti din vinzarea primei lor case construita in 1949 in Jud. Tulcea si cu munca tatalui si munca din greu a mamei noastre. Parintii nostri in principal si noi toti cei 5 copii am ajutat in masura in care am putut. Casa e facuta din chirpici iar peretii interiori au fost lipiti numai de mama noastra(5 camere plus 3 holuri). Fratele mai mare a ajutat cu ceva bani la cumpararea unor materiale si cu munca fiind de meserie. Fratele mijlociu de asemenea a ajutat la construirea casei. Si cel mai mic care e in casa a ajutat precum si eu si chiar sora mea mai mica. Tatal nostru nu ne dadea voie sa mergem nicaieri duminicile ci ne punea pe toti la munca si asa a fost pina s-a terminat constructia casei si tot asa si cu pamintul pe care a plantat vie iar fratele a taiat-o anul acesta fara sa intrebe pe niciunul dintre noi.
Multumesc inca odata si orice sfat este binevenit.

Elena Iove
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
rosemary61, utilizator
Multumesc pentru interes si timpul luat de a citi lungile mele mesaje. Mama a fost din ce in ce mai bolnava si nu a mai putut sa mearga la avocat si sa se si prezinte la tribunal. Nefiind in tara a fost foarte greu sa continue aceasta actiune. Avem o copie a dosarului si astept copii dupa dosar prin e-mail de la o nepoata.

Ceea ce i s-a intimplat mamei mele a fost strigator la cer si la fel este si ceea ce continua sa faca fratele care a ramas mostenitorul major cu familia lui.
Dupa ce s-au vazut cu acte au adus-o pe soacra lui care facea pe stapina in curtea, casa si munca de o viata a mamei noastre. Mama a semnat acel document pe care a consimtit sa-l acorde fratelui dupa multe presiuni si amenintari ca o da afara din casa. Desi nu avea inca act pe casa, o trimitea la noi ceilalti pentru ca nu-i facea act. Am scrisorile mamei in care se plingea de ceea ce-i faceau si fratele, si cumnata si mama ei.

Multumesc inca odata pentru interes si astept noi sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re-intrarea in indiviziune rosemary61 rosemary61 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema in legatura cu proprietatea mostenita dupa decesul parintilor. Tatal a decedat cu 20 de ani in urma dupa care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea mamei, si proces impotriva unchiului pentru casa bunicilor? Loli01 Loli01 Buna seara. Am creeat acest topic in speranta ca voi gasii indrumare. Bunicul meu a decedat in anul 1999 si mama mea a fost suficient de credula incat sa ... (vezi toată discuția)
Promisa mostenire oltitat oltitat bunä, am si eu o intrebare? parintii mei mi-au promis cä tot ce au ei i-mi revine mie eu sä am grija lor, eu i-am cumpärat fratelui meu o masinä in anul ... (vezi toată discuția)