avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recrutare forta de munca Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recrutare forta de munca Germania

Buna ziua,
As vrea sa stiu in ce conditii pot trimite oameni la munca din Romania in Germania.
Care are fi cea mai buna varianta: sa fac o firma de recrutare a fortei de munca dn Romania si sa ii trimit in Germania sau sa fac aceeasi firma din Germania si sa iau muncitori din Romania. In ce conditii pot face asta? Care ar fi legislatia privind recrutarea si plasarea fortei de munca din Ro. in Germania?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 16 Septembrie 2010
autorizati-va ca agent de ocupare a fortei de munca la ITM
avocat Cristina Popescu
buna ziua !

Se poate incerca si varianta Legii 156/2000, infiintand o firma de mediere, pentru activitati sezoniere sau sa avem o firma in Romania , care sa fie filiala,sucursala,punct de lucru a unei firme din Germania si sa detasam personalul, in baza unor contracte de prestari servicii ...temei legal ART. 45 din Codul muncii..
Legea 156/2000 are si norme de aplicare...

succes!

Multumesc, dar care ar fi cea mai indicata pista? Sa infiintez firma de recrutare si plasare a fortei din munca din Romania si sa ii trimit in Germania? Sau sa o fac in germania si sa aduc muncitori din Romania? Este posibil?
Ambele variante sunt indicate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recrutare si plasare a fortei de munca in straintate Florin_U_Jan Florin_U_Jan Pornim de la faptul ca exista o firma deschisa in UK care se ocupa de plasarea fortei de munca din Romania ( si alte state ) acolo . In cazul activitatii in ... (vezi toată discuția)
Plasare in strainatate dacmoto dacmoto Buna ziua. Am o firma de constructii ce a gasit un santier in Germania.Angajatii mei(muncitorii) as dori sa ramana angajatii firmei mele si nu ai firmei din ... (vezi toată discuția)
Legislatia europeana in privinta intermedierii fortei de munca in interiorul eu georgiana_alexandra01 georgiana_alexandra01 Buna ziua! Lucrez la o agentie de recrutare cu sediul principal in Slovacia. Au o filiala deschisa in Romania (la nivel teoretic, inca nu au un sediu propriu ... (vezi toată discuția)