avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare

Am o microintreprindere cu impozit pe cifra de afaceri. Intrebarea mea este : cum pot sa sponsorizez o asociatie de handicapati si cu ce suma atata timp cat eu platesc impozit pe cifra de afaceri si nu impozit pe profit (situatie in care cunosc "limitele" sumelor pentru deducere) ? Firma are platite toate obligatiile la stat, iar actionar sunt doar eu singur .As dori sincer sa ajut aceasta asociatie , dar nu stiu in ce conditii o pot sponsoriza, pentru ca legea sponsorizarii si codul fiscal , cred eu, fac trimitere implicit la firmele platitoare de impozit pe profit.
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 13:44, 27 Ianuarie 2008
La microintreprinderi baza de calcul este constituita din veniturile definite la titlul IV din Codul Fiscal.
Totusi si microintreprinderea este tot o societate comerciala care are ca obiect obtinerea de profit si in ciuda a tot ce se spune despres cheltuielile microintreprinderilor, sunt cheltuieli si diminueaza profitul. In consecinta sidividendele si deci impozitul pe dividende. Ar fi bine sa citesti art. 9 din L 241/2005 (dar mai bine toata legea).

Deci sfatul meu, care il aplic si eu este: Atentie la marimea acestor cheltuieli si modalitatea in care vei demonstra ca nu este evaziune fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare tucu tucu Am o microintreprindere cu impozit pe cifra de afaceri. Intrebarea mea este : cum pot sa sponsorizez o asociatie de handicapati si cu ce suma atata timp cat ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare gabi.b gabi.b Societatea noastra (SRL - microintreprindere) vrea sa faca o sponsorizare carte o persoana fizica ( nu este angajat al societatii), bani cu care persoana ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare de catre srl microintreprindere ana55 ana55 un SRL care este microintreprindere poate face sponsorizare? (vezi toată discuția)