Buna ziua!
Am si eu o nelamurire cu privire la o anumita problema de familie.
Cand au fost restituite terenurile dupa 1990 de la bunicii mei, doamna de atunci de la primarie a intocmit titlu de proprietate pe numele unei verisoare. Aceste hectare sunt impartite in fapt tuturor verilor dupa parinti, dar titlu de proprietate este doar pe numele acelei verisoare.
Problema care intervine acum este ca unii vor sa isi vanda terenul.Stiu ca trebuie sa ceara iesirea din indiviziune, dar se mai poate daca titlul a fost intocmit in acest fel...nu reiese ca aceasta este singura proprietara?
Va rog sa-mi dati mai multe informatii cu privire la acest aspect, ce se poate face.? Multumesc!
Daca spuneti ca ruda proprietara (trecuta pe TP.) nu se opune la nici o actiune, fara sa va mai complicati, de ce nu va intelegeti cu ea, sa vanda ea cota-parte din titlul respectiv, ca si cand ar vinde rudele ce vor sa vanda dar nu-s trecute in titlu...acestea din urma suportand taxele notariale ale vanzarii....asta pentru a nu va mai complica cu o eventuala actiune in instanta.
Eu nu cred ca nu se mai poate face nimic, trebuie vazut de unde a provenit terenul din titlu...se stie ca in trecut s-au facut multe abuzuri cu titlurile de proprietate...eventual mergeti pe o imbogatire fara justa cauza...depinde de situatie...sau daca rudele care au folosit terenul 9fiecare cota lui, chiar daca nu apar in titlu..) cat timp l-au folosit? n-ar merge "uzucapiunea"?
Si bunicii mei folosesc teren pe al carui titlu este trecut altcineva, care intre timp a si murit....nu l-au cumparat, insa il folosesc in continuare, de vreo 10 ani...pentru ca nimeni nu se intereseaza de el.
Ce sa fac?
dienusa
S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)