avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administratorul se obliga in solidar cu firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administratorul se obliga in solidar cu firma

Buna ziua!
Speta mea este urmatoarea:
O societate (srl) incheie cu un alt srl un contract comercial(achizitii produse), in contract fiind specificat faptul ca administratorul societatii se obliga in solidar cu firma la plata produselor.
In conditiile in care firma si-a incheiat activitatea si nu are nici un activ , ce actiune ar trebui facuta impotriva administratorului, pentru ca acesta sa raspunda cu bunurie lui personale?
Cel mai recent răspuns: ina86 , utilizator 21:26, 15 Septembrie 2010
contractul l-ati facut cu societatea comerciala, raspunderea juridica este a societatii, litigiul daca va fi nevoie va trebui solutionat in contradictoriu cu societatea parata. Daca se constata ca administratorul a actionat in dauna societatii se va merge atragerea raspunderii penale si civile. Nu intotdeauna administratorul este raspunzator de falimentul unei societati.
societatea nu este in faliment, pur si simplu nu mai are activitate pe ea...si nu are nici active
mentionez ca pentru suma datorata am facut o somatie de plata si cu sentinta def ne-am dus la un executor.dupa ce a obtinut incuviintarea exexcutarii, acesta ne-a comunicat ca firma nu are activitate si nici bunuri si ca trebuie sa facem o actiune impotriva lui pt a ne recupera banii, insa nu stiu ce actiune ar fi utila
data fiind situatia de fata si daca sunt indeplinite conditiile puteti incepe declansarea procedurii insolventei. in cadrul acestor proceduri in functie de raportul administratorului judiciar va putea fi angajata raspunderea administratorului.
parerea mea ca daca mergeti direct pe actiune impotriva administratorului nu aveti prea mari sanse.
nu sunt indeplinite conditiile introducerii falimentului, dar am obtinut o hartie de la el prin care recunoaste datoria si se obliga personal sa plateasca, insa de atunci a trecut un an si nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere in solidar cu firma ina86 ina86 Buna ziua! Speta mea este urmatoarea: O societate (srl) incheie cu un alt srl un contract comercial(achizitii produse), in contract fiind specificat faptul ... (vezi toată discuția)
Spete comercial hellena09 hellena09 va rog mult, ajutati-ma si pe mine cu niste opinii privitoare la urmatoarele spete... Speţa nr. 1 A (persoană fizică având calitatea de ... (vezi toată discuția)
Spete comercial hellena09 hellena09 va rog mult, ajutati-ma si pe mine cu niste opinii privitoare la urmatoarele spete... Speţa nr. 1 A (persoană fizică având calitatea de ... (vezi toată discuția)