avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contrac vanzare cumparare intre parinti si copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contrac vanzare cumparare intre parinti si copii

daca nu sunt platite impozitel pe casa,se poate face contract v-c?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
raluca raluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 15:15, 15 Septembrie 2010
Nu, pentru vanzare este nevoie de un certificat de atestare fiscala, obtinut de la institutia pe raza caruia se afla situat imobilul, si unde trebuie platit si impozitul. Si nu puteti obtine acel certificat fara plata impozitului la zi, din cate stiu eu :)
Sau, s-ar putea ca notarul sa-l puna sa dea o declaratie pe proprie rasp. ca si-a platit impozitul (dar asta ar fi o declaratie mincinoasa)...deci sa fie totul in regula, ar trebui platit impozitul respectiv, cerinta ca taxele sa fie platite la zi.

n-are nimic a face ca este gazul debransat, oricum in urma cumpararii, va trebui sa treceti gazul si restul utilitatilor pe numele dv. ca nou proprietar, si atunci platiti o taxa de rebransare la gaz...eventual, desfiintati nr de focuri din anexa lui :d
am inteles,multumesc din nou....deci trebuie platit impozitul....dar utilitatile le pot trece pe numele meu si mai tarziu,pentru k nu vrem sa isi dea seama fratele meu.....e fiind in strainatate,tata nu ar mai avea viata linistita cu el....?????
buna ziua .
utilitatile se pot trece pe numele noului proprietar si mai tarziu, nu este obligatoriu sa modificati imediat contractele .
imi mentin punctul de vedere privind varianta contractului de intretinere.
dovada respectarii clauzelor contractuale , privind acordarea intretinerii o puteti face trimitand lunar tatalui dvs. o suma de bani necesara pt. achizitionarea de medicamente, plata utilitatilor, dr., hrana, etc.
pastrati facturile si chitantele aferente, pt. a putea dovedi daca va fi cazul ca ati respectat clauzele contractuale.
daca optati pt. contr. de v-c taxele notariale vor fi destul de mari .. si va trebui sa faceti plata reala a contravalorii imobilului, daca vreti sa nu aveti probleme pe viitor din partea fratelui .
binenteles, tatal va poate restitui ulterior suma respectiva de bani ..
si dak ii platesc o suma de exemplu 5000 euro,ii transfer in cont,el mi-i poate restitui peste cateva zile??sau trebuie asteptata o perioada de timp??si el trebuie sa justifice cuiva ce a facut cu banii sau nu?
adica pe c i-a cheltuit??
roxanel are dreptate, nu trebuie trecute imediat utilitatile, facturile vor veni pe numele vechiului proprietar daca va reconectati la gaz...asta poate dura ani de zile...

hmm...5.000 Euro e prea putin. Oricum notarul va va taxa la valoarea stabilita pt. locuinta respectiva (exista un minim stabilit, pe care-l au notarii). Plus de asta, la 5.000 euro, fratele face dovada unei donatii deghizate, foarte usor. E adevarat ca la vanzarea intre rude de gradul 1, se pot stabilii preturi mai mici, insa acesta ar fi evident un pret derizoriu, si astfel contractul ar fi usor atacabil. Ca sa fie totul in regula ar trebui sa va apropiati de valoarea reala a imobilului respectiv. (asta o puteti afla printr-un evaluator).

In principiu, suma de bani intra inapoi in patrimoniul tatalui, dar nu-i poate nimeni comanda ce sa faca cu ea. Nu trebuie justificati. Nu trebuie sa asteptati nici o perioada. Eu am propus varianta cu tranzactia bancara, fiindca asa puteti usor dovedi plata unui pret veridic!

Alte discuții în legătură

Palta taxa venit in urma vanzarii unui imobil monicasz monicasz Buna ziua, am o nelamurire legat de tranzactia unei vanzari-cumparari a unui imobil.Este vorba despre casa parinteasca in care locuiesc in momentul de fata. ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat dumitrachectin dumitrachectin Buna ziua. Acum 5 ani parintii mei au trecut apartamentul lor pe numele unei prietene de familie, dar ei au continuat sa stea in el in toti acesti ... (vezi toată discuția)