avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii militare de urmas - recalculare-
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii militare de urmas - recalculare-

Buna ziua, as vrea si eu sa stiu daca recalcularea pensiilor militare vor influenta si pensiile militare de urmas si daca in conditiile in care primesc pensie de urmas este necesar ca eu sa depun cerere pentru recalculare, sau ce trebuie sa fac mai exact (unde ma adresez).
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:13, 18 Septembrie 2010
Potrivit art. 8 din HG nr. 735/2010, se recalculeaza si pensiile militare de urmas. Nu este necesar sa depuneti cerere, de la 01.01.2011 ar trebui sa primiti pensia recalculata.
ART. 8
Pensia de urmas se stabileste procentual din pensia recalculata la care ar fi avut dreptul sustinatorul decedat, cu exceptia celor stabilite conform prevederilor Legii nr. 80/1995, cu modificarile si completarile ulterioare.


Acccesati link-ul de mai jos si cititi si raspunsurile si informatiile date de colegii mei.
www.avocatnet.ro/content/for...
Pe cuponul de pensie mi se solicita sa merg la centrul militar din oras pentru a solicita documentatia necesara recalcularii pensiei militare a titularului, pentru aplicarea art. 3 din legea 119/2010. Eu ca urmas pot sa solicit asa ceva , in numele tatalui meu, care este decedat?

Dvs. solicitati adeverintele de venit in calitate de beneficiar de pensie de urmas. Recalcularea unei pensii de urmas inseamna, de fapt, recalcularea punctajului mediu anual al sustinatorului decedat.

Daca nu solicitati si nu prezentati adeverintele de venit, decizia de recalculare va fi emisa tinand cont de informatiile din dosarul tatalui dvs. de pensionare si unde sunt informatii de genul solda de functie , solda de grad la incadarare si pe parcurs. Nu vor fi avute in vedere toate veniturile iar pensia va fi recalculata, pentru perioadele in care nu vor exista venituri, luandu-se in considerare salariul mediu pe economie din acea perioada, fapt ce v-ar dezavantaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg 735/2010: recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Hotararea nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara george0908 george0908 In luna ianuarie 2011 am primit de la Casa de Pensii a M.A.I.o decizie de recalculare a pensiei militare din oficiu luindu-se in calcul salariul mediu brut pe ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara panther panther Va rog frumos sa-mi raspundeti: Tatal meu in luna decembrie a luat o pensie de 2.230 lei. In luna ianuarie pe fluturasul de pensie scrie 1.608 lei. In data de ... (vezi toată discuția)