avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reguli facturare marfa export
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reguli facturare marfa export

Buna!Am si eu o intrebare.
Atunci cand trimit marfa in Ungaria aceasta este insotita de o factura in exemplar albastru si rosu.
Intrebarea este urmatoarea:
Exemplarul rosu se intoarce de la cumparatorul maghiar semnat si stampilat singur sau insotit de un document prin care se mentioneaza ca aceasta a fost inregistrata in contabilitatea firmei maghiare?
Daca este cineva care stie despre ce vorbesc il rog sa raspunda.
Multumesc.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: S.C. EXPERT EVAL SOLUTIONS S.R.L. , Contabil 17:14, 15 Septembrie 2010
documentele care va vor fi solicitate de catre orice organ de control pentru a proba o livrare intracomunitara sunt in mare:
- contract
- factura
- cmr
nu este necesara o dovada a includerii facturii in contabilitatea maghiara pentru ca nu este responsabilitatea dumneavoastra sa asigurati acest lucru. atat timp cat dumneavoastra demonstrati un raport economic materializat intr-o vanzare de bunuri la care demonstrati(prin cmr) ca ati transmis bunurile sunteti OK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara mariana.tucunel mariana.tucunel Bună ziua, Factura de vânzare bunuri : furnizor din Romania către un client din Italia. Marfa este livrată de către un transportator intern, din Brasov ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)