avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reguli facturare marfa export
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reguli facturare marfa export

Buna!Am si eu o intrebare.
Atunci cand trimit marfa in Ungaria aceasta este insotita de o factura in exemplar albastru si rosu.
Intrebarea este urmatoarea:
Exemplarul rosu se intoarce de la cumparatorul maghiar semnat si stampilat singur sau insotit de un document prin care se mentioneaza ca aceasta a fost inregistrata in contabilitatea firmei maghiare?
Daca este cineva care stie despre ce vorbesc il rog sa raspunda.
Multumesc.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: S.C. EXPERT EVAL SOLUTIONS S.R.L. , Contabil 17:14, 15 Septembrie 2010
documentele care va vor fi solicitate de catre orice organ de control pentru a proba o livrare intracomunitara sunt in mare:
- contract
- factura
- cmr
nu este necesara o dovada a includerii facturii in contabilitatea maghiara pentru ca nu este responsabilitatea dumneavoastra sa asigurati acest lucru. atat timp cat dumneavoastra demonstrati un raport economic materializat intr-o vanzare de bunuri la care demonstrati(prin cmr) ca ati transmis bunurile sunteti OK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara mariana.tucunel mariana.tucunel Bună ziua, Factura de vânzare bunuri : furnizor din Romania către un client din Italia. Marfa este livrată de către un transportator intern, din Brasov ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)