avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema cu comisioane banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema cu comisioane banci

Am un credit pe 10 ani cu rata fixa si mi s-a spus de la banca ca comisionul de risc devine comision de administrare cont.Precizez ca in contractul meu de credit am un comision de administarre separat decat cel de risc.Ii legal ce fac ei?Si ce trebuie sa fac? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mara Ionescu , Consilier juridic 00:24, 17 Septembrie 2010
De fapt, ce lipseste din mesajele de mai sus este ca nu numai ca nu trebuie sa semnati actul aditional, dar trebuie NEAPARAT sa depuneti o notificare de neacceptare a actului aditional in acesti termeni (facand mentiuni atat desprecomisionul de risc, cat si despre dobanda). Daca nu actionati in acest sens, actul aditional va intra tacit in vigoare , conform legii. Dar chiar si asa, puteti reclama ulterior la ANPC, intrucat ceea ce este contrar legii este nul de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane banci arnoldada arnoldada Am un credit pe 10 ani cu rata fixa si mi s-a spus de la banca ca comisionul de risc devine comision de administrare cont.Precizez ca in contractul meu de ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 iulia pastrama iulia pastrama Am un credit euro, in derulare ,cu dobanda fixa.(BCR). In contractul de imprumut , in rata lunara ,de 320 euro,este cuprins un comision de risc de 60 ... (vezi toată discuția)
Dobanda fixa sau nu? radu1984 radu1984 Buna ziua! Am un contract de credit ipotecar din 2008 cu dobanda 3.99% p.a. Nu este specificat ca in alte contracte: 3.99% p.a. - dobanda fixa Am ... (vezi toată discuția)