avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Anulare declaratie somaj facuta pe baza OUG 58
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Anulare declaratie somaj facuta pe baza OUG 58

Cum se face chestia asta, se merge din nou la somaj si se face cerere prin care sa se anuleze contractul cu ei sau nu trebuie facut nimic in acest sens (doar nu mai platesti?!)?
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 14:02, 26 Noiembrie 2010
In cazul declaratiilor depuse pentru iulie si august, nu trebuie facut nimic. S-au depus conform legislatiei in vigoare la acea data si nu constituie un contract. Incepand cu luna septembrie somajul redevine facultativ, iar pfa-urile independente care au incheiat contract de asigurare la somaj in baza caruia platesc 1% lunar il pot rezilia.
Un subiect la care as avea nevoie de un raspuns, cum se reziliaza contractu cu astia de la somaj, trebuie mers la ei si completat ceva formular sau se reziliaza prin neplata?
Si-a reziliat vre-un PFA contractul cu cei de la somaj? Poate fi vorba de contract din moment ce tot ce am depus a fost o declaratie ...(sau declaratia aia tine loc de contract)
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Popu, utilizator
Logic ar fi sa mergeti si sa reziliati contractul... In caz contrar s-ar putea sa considere ca acceptati sa platiti... facultativ....
trope_doi a scris:

Logic ar fi sa mergeti si sa reziliati contractul... In caz contrar s-ar putea sa considere ca acceptati sa platiti... facultativ....

Nop, e la fel ca la sanatate si pensie. Toate merg pe acelasi principiul. Obligativitatea platii e data de obtinerea de venituri. Iar asigurarea e un drept(conditionata de plata contributiei).

Pe scurt daca nu platesti in mod automat se reziliaza si contractul de asigurare.Indiferent ca e vb de sanatate, somaj sau pensii.
Da, de aceea platesc acum multe persoane retroactiv si sanatate si pensie! Unii platesc chiar si daca nu au avut incheiat contract! Cei care au incheiat contract de asigurare la somaj (pentru care platesc 1% lunar la suma stabilita de ei) trebuie sa se prezinte acolo si sa il rezilieze daca doresc. Cei care au mers pe baza Oug 58 nu au incheiat practic un contract, ci declarau in acea perioada venitul net lunar_ la care plateau 0.50%. Cum Oug 58 nu mai este in vigoare, acele declaratii se anuleaza de la sine. Eu cand am mers ultima data in septembrie cu declaratia, am intrebat daca mai trebuie sa fac ceva(o cerere de reziliere) si mi s-a spus ca nu e nevoie. Dar eu nu am avut incheiat nici un contract cu ei, asa cum am la sanatate si pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta la ordonanta 58/2010 Popu Popu Textul aici http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/7140410/3/oug-oug58.pdf Care / ce intelegeti din chestia asta? Veniturile profesionale sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa avas avas Buna ziua, Ca PFA cu norma de venit mai trebuie sa depun declaratiile pentru asigurari sociale pentru lunile iulie si august? Multumesc (vezi toată discuția)
Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)