avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Deducere personala de baza pentru angajat pensionar
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Deducere personala de baza pentru angajat pensionar

Buna ziua
Am angajat un pensionar cu 2 ore si 150 lei salariu brut. Trebuie sa-i acord deducere personala de baza sau nu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:32, 17 Septembrie 2010
Ideea ar fi ca se cumuleaza venituri din mai multe surse (pensie si salariu), prin urmare pensionarii nu mai beneficiaza de deducere personala..nu as putea sa va zic baza legala,tocmai aceasta ma interesa si pe mine...
Ank27 a scris:

Ideea ar fi ca se cumuleaza venituri din mai multe surse (pensie si salariu), prin urmare pensionarii nu mai beneficiaza de deducere personala..nu as putea sa va zic baza legala,tocmai aceasta ma interesa si pe mine...

1. Interesant dar greu de infaptuit. Trebuie sa duci cuponul de pensie la angajator in fiecare luna sa cumuleze pensia cu salariul?
2. Am avut si eu pensionari cu CIM dar nu s-a procedat cum spuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, as dori sa stiu daca lucrez numai jumatate de luna, deducerea personala aferenta se acorda proportional cu perioada lucrata. (vezi toată discuția)
Deducere ptr pensionar si cu c.i.m sanda65 sanda65 Sunt pensionar la limita de varsta si am si un C.I.M. de 4 ore. Am dreptul la deducerea de 510 lei din venitul baza de calcul in cadrul C.I.M ? In codul fiscal ... (vezi toată discuția)
Deduceri camellia_camy camellia_camy Cine beneficiaza de deducerile pentru persoanele aflate in intretinere si care este procedura de intrare in posesia lor ? (vezi toată discuția)