avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reziliere contract asigurari sociale.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reziliere contract asigurari sociale.

Buna ziua! Am incheiat un contract de asigurari sociale cu Casa de pensii deoarece am doar 27 de ani munciti si am considerat ca ar fi bine sa am 30, datorita problemelor financiare nu am mai achitat contributia din luna iulie 2010, m-am prezentat la Casa de pensii pt.reziliere in 31 august si mi-au spus ca nu pot rezilia contractul pana nu achit la zi contributia. Va rog sa imi spuneti daca pot rezilia retroactiv contractul sau trebuie sa platesc la zi contributiile? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:21, 16 Septembrie 2010
Trebuie sa achitati toata suma restanta, in caz contrar va vor trimite somatie si titu executoriu.

Cap. A, sectiunea I, pct. 14 din Ordinul nr. 340/2001
Rezilierea contractului de asigurare sociala din initiativa asiguratului poate interveni oricand pe parcursul derularii acestuia, la data solicitarii. Contributia de asigurari sociale neachitata precum si majorarile / dobanzile si penalitatile de intarziere aferente se urmaresc conform legislatiei privind recuperarea creantelor bugetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract asigurare sociala reziliat in din cauze necunoscute ContSters72907 ContSters72907 Buna seara, am si eu o problema in legatura cu Contractul de Asigurare Sociala al sotului si va rog sa ma ajutati cu un raspuns!A fost incheiat in dec 2006 ... (vezi toată discuția)
Termenii contractului de asigurare pot fi modificati fara acordul ambelor parti? stoian marioara stoian marioara Mama mea are contract de asigurat incheiat in 2010 in care se angajeaza sa plateasca lunar o suma de 10 RON pe luna reprezentand contributia sa la viitoarea ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare sociala - continuitate perioada lucrata antonel_75 antonel_75 As dori sa va intreb daca este posibil sa pot plati continuitate la casa de pensii pe o perioada de 11 zile,fiind diferenta de zile nelucrate pana la noul ... (vezi toată discuția)