avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... firmele de asigurari si casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

firmele de asigurari si casco

prietenul meu a avut un accident rutier soldat cu avarierea a 2 masini aflate in fata lui la un semafor.prima masina era un logan caruia i-a platit din buzunar reparatiile fiindca pe 5.10.2008, la data accidentului asigurarea lui nu intrase in vigoare.problema este ca cealalta masina din fata loganului, un peugeot spunea la aceea data constatatorului ca loganul a ricosat in ea si ea la randul ei in alta masina al carui sofer nu a vrut sa dea declaratii.cea cu peugeotul si-a reparat masina la inceputul lui 2009 si acum, dupa 1 an si ceva ii cere despagubiri firma ei de casco.pt daune de 62 milioane.ma gandeam daca exista vreo lege sau ordonanta conform careia firma ei sa nu il poata da in judecata pt daunele suferite pt ca a trecut ceva timp.stiu de prescriptia de 2 ani dar peste o luna se implinesc abea si au avut ei grija sa nu treaca acest timp.va multumesc.astept un raspuns urgent.are 12 zile in care sa se decida daca rezolva pe cale amiabila sau va fi dat in judecata.
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
little_badger07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:10, 17 Septembrie 2010
Nu am inteles de ce ii cere despagubiri asiguratorul CASCO pt. PEUGEOT? De unde rezulta acele 62 mil. lei vechi probabil?
pt ca pe devizul trimis de bcr asigurari scrie ca cea cu peugeotul este de acord cu executarea reparatiilor si cu plata acestora,ea semnand pt acest lucru.din acest motiv presupun ca ea a fost despagubita si ei vor sa-si recupereze banii de la prietenul meu pt ca el nu avea asigurare in vigoare la data accidentului.cere 62 d mil d lei vechi pt 2 facturi : pe 1 sunt 28 articole de vopsit masini...in valoare de apx 2,600 ron iar pe a 2a este trecuta manopera pt tinichigerie si vopsitorie in valoare de apx3.600.pe avizul de reparatii dat de agentul constatator scrie ca ea are de reparat bara fata si bara spate plus anexe.va multumesc.sper sa intelegeti.
In principiu, asiguratorul CASCO a procedat conform legii.A platit reparatiile si s-a iindreptat cu regres asupra vinovatului (daca ar fi avut RCA, platea asiguratorul acestuia).
Singurul lucru care a mai ramas de facut, este de verificat concordanta dintre avariile constatate la accident (eventual alte reconstatari ulterioare)si devizele de reparatii(manopera + materiale).
Termenul de doi ani este legat de solicitarea despagubirii CASCO si nu are legatura cu regresul impotriva vinovatului de accident, caz in care termenul general de prescriptie intervine dupa 3 ani.(atentie:de la data platii daunei )
Pt. ca nu corespunde nota de constatare cu reparatia propriuzisa va trebui sa apelati la un expert auto autorizat si apoi sa incercati o connciliere cu asiguratorul CASCO al pagubitului. In prealabil insa va trebui sa verificati toate actele de la dosar
poate au mai fost facute reconstatari . Eposibil ca aceste reconstatari sa nu aiba legatura cu accidentul respectiv dar asta o poate decide expertul auto pe care -l veti solicita cu acordul si al asiguratorului. De acord in totalitate si cu ce a raspuns nucu$.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)
Polita casco vladutdaniel vladutdaniel Buna seara, In limita timpului disponibil, doresc un sfat in ceea ce priveste urmatoare problema: In 2011, sotia mea a avut un accident de circulatie cu un ... (vezi toată discuția)
Casco LarisaS LarisaS Am facut un accident destul de minor in 2009 si aveam asigurarea expirata. Acum.. dupa 4 ani mi-a venit de la Astra asigurari, sa platesc suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)