avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare PFA

In vara anului 2007 am cerut la primarie sa mi se elibereze un certificat de libera practica petru a deschide un PFA.
L-am obtinut dar nu mai m-am dus la Administratia Financiara sa ma inregistrez nici pana acum.
Sunt inregistrat la Registrul Comertului dar nu am practicat si nu am finalizat actele de PFA.
Doresc sa va intreb daca trebuie sa platesc vreun impozit din 2007-2010 sau alte dari catre stat.
Mentionez ca in prezent nu mai doresc infiintarea acelui PFA.

multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:25, 18 Septembrie 2010
OUG nr. 44/2008, art. 39 prevede:
(1) Procedurile desfăşurate potrivit Legii nr. 300/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se vor finaliza potrivit prevederilor legii aplicabile la data iniţierii acestora.
(2) Persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate şi înregistrate în registrul comerţului în temeiul unor acte normative anterioare prezentei ordonanţe de urgenţă pot funcţiona în baza certificatului de înregistrare, emis de oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal, o perioadă de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(3) Până la împlinirea termenului de 2 ani, persoanele prevăzute la alin. (2) vor opta pentru desfăşurarea activităţii în una dintre formele prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă. Dispoziţiile cap. II se aplică în mod corespunzător.
(4) Persoanele prevăzute la alin. (2) care nu şi-au exercitat dreptul de opţiune îşi încetează activitatea şi vor fi radiate din registrul comerţului, din oficiu, fără nicio altă formalitate.
Daca, pana la data de 25.04.2010 nu ati optat pentru desfăşurarea activităţii în una dintre formele prevăzute de OUG nr. 44/2008 PFA si-a încetat activitatea şi a fost radiata din registrul comerţului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere asociatie familiala GruholNelu GruholNelu am venit in tara si mi am vazut AF radiat ce ar trebui sa fac?mentionez ca nu am primit la sediul social nici o somatie privind aceasta modificare va multumesc ... (vezi toată discuția)
Pot infiinta un pfa daca in trecut am avut af si de cca 3 ani nu am platit nici pana acum impozitul de 6 milioane lei-cat era atunci? leo2000ro leo2000ro Buna ziua...va rog sa ma ajutati si pe mine.Momentan sunt angajata cu carte de munca;acum vreo 4-5 ani am avut deschisa o asociatie familiala,o mica taraba cu ... (vezi toată discuția)
Asociatie familiala - pana la ce data a fost valabila forma de organizare? Viviana Savulescu Viviana Savulescu stie cineva pana la ce data au fost valabile vechile asociatii familiale? intocmite cf. L.300/2004? (vezi toată discuția)